Koba90 Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Witam, właśnie zakupiłem replikę Colt 1911 GBB od WE. Colta zakupiłem używanego, lecz w dobrym stanie. Kilka razy oddałem strzał bez kulek - ponieważ jeszcze ich nie zakupiłem. Przy jednym ze strzałów - nie pytajcie jak - przypadkowo przytrzymałem zamek palcem w tylnej jego części, ten nie cofnął się, a magazynek wypuścił z siebie praktycznie cały gaz. Teraz gdy nabijam magazynem gaz z niego ucieka. Nie jest to efekt "syfonu", ale wycieka raczej powoli i jednostajnie. Ktoś ma jakieś pomysły, jak temu zaradzić? Nie wiem czy tak powinno być (wątpie) lecz magazynek ma luźną stopkę, czy to może być powód? Zdjęcie stopki 1 Zdjęcie stopki 2 Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Z tego co widzę, to ten magazynek jest na piny. Wybij je i sprawdź, czy w środku nic nie pękło. Uprzednio wystrzelaj resztki gazu. Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted December 20, 2015 Author Report Share Posted December 20, 2015 Koles, ktory mi go sprzedal powiedzial, ze pewnie wystaczy pol obrotu dokrecic zawor, ale nie mam pojecia jak to zrobic. Chyba nie bedzie skomplikowane, aby zlozyc maga spowrotem? (sorry za brak Polskich znakow, pisze z telefonu) Koles, ktory mi go sprzedal powiedzial, ze pewnie wystaczy pol obrotu dokrecic zawor, ale nie mam pojecia jak to zrobic. Chyba nie bedzie skomplikowane, aby zlozyc maga spowrotem? (sorry za brak Polskich znakow, pisze z telefonu) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Co nie zmienia zdania, że jednak ze stopką jest coś nie tak. Widzę, że mieszkasz zagranicą. Poszukaj na jakimś lokalnym forum serwisanta od gazówek. Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted December 20, 2015 Author Report Share Posted December 20, 2015 Rozłożyłem maga. Ułamane są haczyki, które łapią komorę z zaworkiem wlotowym. Szukam części zamiennej. W jaki sposób dokręcić ten zaworek wlotowy? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Jest do tego kluczyk. Można też użyć szczypcy do pierścieni, jeśli "noski" będą odpowiednio małe. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Nie wiem jak w WE, ale nie pamiętam, żebym w jakiejś klamce kiedyś miał problem z wykręceniem/wkręceniem zaworka przy użyciu zwykłego płaskiego śrubokręta. A przykręcać polecam ostrożnie - bardzo łatwo jest ukręcić łeb zaworu. Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted December 21, 2015 Author Report Share Posted December 21, 2015 Otto - też użyłem śrubokrętu - dzięki9 wielkie wszystkim za odpowiedź. Wydaje mi się, że winę ponosi właśnie ułamana stopka, gdyż cała jednostka z tym zaworem na dole może być "luźna" w magazynku. Jeszcze takie pytanie. Czy strzał bez kulek pobiera więcej gazu niż z kulkami? Nabijam maga około 15 sekund gazem i mogę wykonać ~5 strzałów. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted December 24, 2015 Report Share Posted December 24, 2015 Napewno robisz to do góry nogami? Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted December 24, 2015 Author Report Share Posted December 24, 2015 Ta, 100% Dzisiaj doszły kuleczki i oddałem może 5-6 strzałów i koniec gazu, ale nie ma typowego syfonu - tzn nie ma takiego eksplozywnego, dynamicznego ulotnienia się gazu z magazynka. Po prostu przestaje działać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts