witaltas Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 Witam serdecznie. Poszukuję już od jakiegoś czasu munduru w marpacie. Idąc za radą forumowiczów, zakupiłem kontrakt od american apparel. Niestety nie dopatrzyłem i kupiłem BDU, zamiast ACU. Kompletnie mi to nie pasuje, więc pewnie kupie jakąś niekontraktową wariację... O helikonie jest dużo, ale helikon tez jest w BDU. Są jeszcze firmy jak mfh i teesar inc ale o nich kompletnie nic nie wiem, a zdjęcia niewiele pokazują. Poradzi ktoś? :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 :teeth: MARPAT nie był szyty w kroju ACU i BDU tylko... MCCUU. Wypadałoby trochę poczytać, zanim się coś kupi... Kup sobie FROGa. Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted December 25, 2015 Author Report Share Posted December 25, 2015 Wyczytałem gdzieś, że to BDU... No ale w takim razie pardon :) Cóż, gdybym miał pieniążki na froga, to pewnie nie pytalbym o chinczyki ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 Doszyj sobie rzepy na ramionach... W chińczyka się nie baw. Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted December 25, 2015 Author Report Share Posted December 25, 2015 A widziałaś, macales czy to tak z zasady "wszystko poza kontraktem jest bee"? :p Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 Texar, tesaar, mfh i helikon wszystko jeden poziom. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 A widziałaś, macales czy to tak z zasady "wszystko poza kontraktem jest bee"? :P Powiedzmy, że przez te 10 lat "siedzenia w temacie" widziałem sporo rzeczy, i sporo miałem okazję osobiście używać. I tak, uwierz mi na słowo. Eksperymentalnie weź swoją bluzę (kontraktową) i przejdź się gdzieś obejrzeć MARPAT Helikona. A później tu wróć i opisz swoje wrażenia. Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted December 25, 2015 Author Report Share Posted December 25, 2015 O helikonie raczej sporo dobrego można przeczytać raczej. Ciekaw jestem jak maja sie kolory mfh, teesara do np helikonu. Macie porównanie (ale realne)? Zresztą, rzepy to jedno - znacznie bardziej przeszkadza mi poroniony pomysl guzików :/ Quote Link to post Share on other sites
Venom-X Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Dla potomnych o marpacie lub AOR2 Z doświadczenia jeśli nie kontrakt to : Bluzy Emerson lub Helikon Spodnie tylko Emerson Reszta raszej nie warta rozkminy i kasy, Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Z doświadczenia to kopia MARPAT - tylko Helikon. Tylko leśny. Pustynnego nie ma dobrej kopii (o ile jakaś jest), a poza tym jest cholernie tani. Z resztą oba mundury, kontraktowe, w podstawowej wersji (MCCUU) są bajecznie tanie. Kopie nie mają sensu. Inna sprawa, że jak kupiłeś kontrakt w BDU? :icon_eek2: Co to za czary? PS. Nie kupujcie oporządzenia w "marpacie" bo raz, że kolory są niebieskawe, fioletowe, to jeszcze gorzej kamufluje. Coyote Brown only. Krótko mówiąc - rzeczy w MARPAT tylko oryginalne :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts