behemo(n)th Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Witam. Spotkałem się z wieloma opiniami mówiącymi o rozszczelniających się magach od rugera. Czy mógłby się wypowiedzieć na ten temat jakiś użytkownik? Niedługo będę kupować rugera, nie lepiej od razu powiedzieć sprzedawcom, żeby uszczelnili odpowiednio magazynek od razu? Link to post Share on other sites
Piotersky Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Jeśli pozwolisz, żeby mag leżał chociażby pare godzin bez gazu, dolna uszczelka odejdzie i będzie puszczała gaz. Mimo to, ja sobie sam poradziłem z "uszczelnieniem" syczącego maga przy użyciu kleju silikonowego- 5 minut roboty. Pozdrawiam PS. Warto Go kupić- Rugera.... :) Link to post Share on other sites
gryzly Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Jeśli pozwolisz, żeby mag leżał chociażby pare godzin bez gazu, dolna uszczelka odejdzie i będzie puszczała gaz. Mimo to, ja sobie sam poradziłem z "uszczelnieniem" syczącego maga przy użyciu kleju silikonowego- 5 minut roboty. Ja powiem tak mam swojego rugera od 1 stycznia strzelałem co tydzień także w zime i nigdy nie zostawiam i nei zostawiałem maga z gazem i nie puszcza gazu...może mam szczeście Link to post Share on other sites
kermit Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Witam. Strzelałem rok bez zostawiania gazu w magu i się jeszcze nie rozszczelnił... pół roku później pierwsze doładowanie (staram się strzelać co tydzień, 2 tygodnie) kończy się sykiem z dolnego zaworu - ponowne doładowanie uszczelnia go... regularnie po każdej strzelance (ostatnie pare miesięcy) odkręcam dolny zawór i wlewam do niego silikon w spreju... na górny też trochę psiknę... parę miesięcy temu przestałbyć szczelny tj. zostawię go z małą ilością gazu to za tydzień pusty... czyli już nie mam sensu zostawiać gazu w magu ;) zresztą i tak nie zostawiałem :P pozdrawiam Link to post Share on other sites
Cygan Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 Mi sie mag rozstrzelnil i mojemu koledze tez. Tak gdzies po 0,5 roku. W wiekszosci Rugerow ktorymi mialem doczynienia, to bylo(okolo 5). Ale naprawa tego zajmuje 10-15 minut. Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 9, 2005 Report Share Posted September 9, 2005 U mnie tak jak kermitowi tylko 1 wypuścił gaz dolnym zaworem podczas "dobijania" magazynka gazem. Sądzę że nie powinno być z nim problemów jeżeli mag jest zadbany Link to post Share on other sites
Recommended Posts