Gr4b4rz Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Witam, problem dotyczy tej gumki prometheus / lay lax wzmocniona czerwona na 400fps + w replice (E&L AK74 430fps) kumpla gdzie miala być założona zapychała, w mojej Cymie (AK47 440fps) również zapychała, robiłem testy z zieloną G&G i stokiem E&L. Na tych gumkach repliki śmigały. To prawda że promyk ma jakieś standardy? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Niestety. Promyki raz dzialaja, raz nie. Zaleznie od komory hu. Taki juz urok. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Promyk czerwony jest gruby i twardy, a sam kołnierz jest również masywniejszy niż w innych gumach więc i średnicę otworu ma ciut mniejszą. Słabo to współpracuje z większością dysz aeg - dysza nie wchodzi w kołnierz tylko go dopycha i spłaszcza, stąd zacinki. W swd się sprawdza, w pdi pod L96 również, ale latem raczej. Z kolei fioletowy promyk jest delikatniejszy, ale również bez szemrania znosi 600fps. Z tym że jest cieniutki, kołnierz ma spory otwór i w wielu komorach aeg nie daje szczelności. Zdarzają się natomiast bardzo ciasne komory, w których na przykład zielona g&g lub czarna systema marszczą się przy zakładaniu, a fioletowy promyk pasuje idealnie i szczelność jest tip-top. Nie ma jednoznacznej odwiedzi, trzeba mieć kilka gumek pod ręką i kombinować do każdej komory. Quote Link to post Share on other sites
korbixm1 Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Ja w swoim czerwonym promyku delikatnie poszerzyłem kołnierz przez co w komorze ProWina kulki zaczęły przechodzić jak trzeba. Z tym że jeśli chodzi o FPSy to gumka wypadała gorzej od zielonej, wydaje mi się jednak że to już sprawa reszty setupu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts