DAVVlD Posted January 24, 2016 Author Report Share Posted January 24, 2016 (edited) niestety silnik cymy nie byl moj i w gre nie wchodzi jego zamiana dla tego pytam czy moze wymiana wirnika ew przeczyszczenie cos zmieni w poborze pradu ?? moj karol_alasz moj silnik to ELM170 EndeBeats prosze jak nie masz nic sensownego do powiedzenie a widzac po twoich komentarzach ze dosc czesto tak wlasnie jest nie udzielaj sie z łaski swojej :) Edited January 24, 2016 by DAVVlD Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 24, 2016 Report Share Posted January 24, 2016 Kup inny silnik, a nie w wymiany wirnika się będziesz bawił... Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 24, 2016 Report Share Posted January 24, 2016 (edited) Tu nie chodzi o brudny wirnik, tylko uzwojenia I magnesy użyte. Ja bym jednak wymienił stok . Silniki z niebieskimi dupami (często ale nie zawsze neodym) nie są takie drogie- PJ, Cyma,RedDragon-jeden pies. Wydajne-pociągną słonia, pokazują pazur właśnie przy wysokowydajnych ogniwach (LiPo, LiFePo) . Edyta: Na TG krótki P&J za 114,05 PLN-dalej nie szukałem. Edited January 24, 2016 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted January 24, 2016 Author Report Share Posted January 24, 2016 niestety obecna sytuacja finansowa nie pozwala mi na wymiane a silnik to nie stock karol tylko elm170 ten za 220zl ;/ zakaldalem wczesniej temamt o frankentorque motor czyli przezucenie wirnika od stock rk do wlasnie tego elma.. czy to zbyt mocno go oslabi aby pociagnal m140 na 18:1 ? i czy pobor pradu zmaleje ?? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 24, 2016 Report Share Posted January 24, 2016 Wirniki zmienia się w identycznych silnikach a nie w różnych. To już wiem jakiego silnika nie kupować Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted January 24, 2016 Author Report Share Posted January 24, 2016 Nie ma za co :-) i tak BTW tam wymieniają na różne juz sam nie wiem :-\ Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted May 3, 2016 Author Report Share Posted May 3, 2016 Tak aby nie zrazic wszystkich do tego ELM-a wymienilem baterie na zippy ta żólta 2700mah 25-35c. Silnik został i sprawuje sie naprawde dobrze ciągnął m140 na 18:1 teraz m150 na 26;1 i wcale jej nie czuje (rof na podobnym poziomie co m120 na stock silniku i li po 11,1) szybkostrzelnosc zaczyna spadac od sprezyn m160 ale nie sprawdzalem na sprezynach m170+ (chodz m170 robi pieknie :) ). Co do pradozernosci na ostatniej strzelance po wystrzeleniu ok 2000 kulasów na m150 sciagneło mi lekko ponad 1000mah wiec batka ktora padła mi w zime musiala poprostu konczyc swój żywot a moje prawie 3000mah bylo lekko na wyrost ( tak wiem lepiej miec zapas ) ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts