Yetii44 Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Witam, mam problem moje g36 jg zacina się albo wcale nie strzela po rozebraniu do gearboxa wszystko jest ok strzela bardzo dobrze, myślałem że to wina okablowania więc wymieniłem ale problem został. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Pewnie coś źle złożone, stawiam na mechanizm spustu. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 A ja obstawiam wtyczkę Tamiya :D Quote Link to post Share on other sites
Yetii44 Posted January 26, 2016 Author Report Share Posted January 26, 2016 A ja obstawiam wtyczkę Tamiya :icon_biggrin: Nie mam Tamiyi tylko t-connector deans Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 A okablowanie nie blokuje czasem bocznych manipulatorów na gearbx-ie, po złożeniu do kupy kable moga sie lekko przemieścic I blokować coś... Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Yetii44, możesz opisać dokładniej co się dzieje z repliką? Jak jest BG wyjęty to wszystko działa, tak? A jak włożysz do chwytu to raz naciśniesz spust i strzeli, a potem nie ma reakcji na spusty? Quote Link to post Share on other sites
Yetii44 Posted January 26, 2016 Author Report Share Posted January 26, 2016 Jak gearbox jest wyjęty to działa wszystko, jak włożę do chwytu nacisnę spust brak rekacji. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Brak reakcji czyli rozumiem że silnik w ogóle nawet nie pyknie, tak? Czyli mechanizm spustu lub okablowanie. Temu trzeba się bliżej przyjrzeć. Quote Link to post Share on other sites
Yetii44 Posted January 26, 2016 Author Report Share Posted January 26, 2016 Tak, silnika nie pyknie. Trzeba rozkręcić gearbox żeby dostać się do mechanizmu spustu ? Na starym okablowaniu też był ten problem teraz mam nowe i to samo. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Trzeba rozkręcać. Jak nie wiesz co i jak to lepiej zanieść do serwisu lub odesłać na gwarancji jeżeli jest taka. W Lublinie Replikami ASG zajmują się: https://www.facebook.com/SerwisWiatrowy/ https://www.facebook.com/RC-Skorpion-105961569498705/ Quote Link to post Share on other sites
Yetii44 Posted January 26, 2016 Author Report Share Posted January 26, 2016 Ok, dzięki za pomoc, nie jest to moja główna replika więc spróbuje pomajsterkować, a jak nic z tego nie wyjdzie to zaniosę do serwisu. Jeszcze raz dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
Adam969 Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Miałem podobny problem, okazało się że styki od spustu były spalone, po wyjęciu gearboxa spust da się wcisnąć troszkę głębiej dlatego wtedy działa. Quote Link to post Share on other sites
Yetii44 Posted January 26, 2016 Author Report Share Posted January 26, 2016 Miałem podobny problem, okazało się że styki od spustu były spalone, po wyjęciu gearboxa spust da się wcisnąć troszkę głębiej dlatego wtedy działa. Dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Ja miałem podobnie w mojej giecie... wyszło na to że spust się wyrobił , poza chwytem pistoletowym strzelał cacy a w nim nie zawsze łapał , od biedy możesz spiłować miejsce gdzie jest spust żeby głębiej wchodził ale lepiej wydać te ~30zł i nie niszczyć body ;) Quote Link to post Share on other sites
Yetii44 Posted January 28, 2016 Author Report Share Posted January 28, 2016 Ja miałem podobnie w mojej giecie... wyszło na to że spust się wyrobił , poza chwytem pistoletowym strzelał cacy a w nim nie zawsze łapał , od biedy możesz spiłować miejsce gdzie jest spust żeby głębiej wchodził ale lepiej wydać te ~30zł i nie niszczyć body :icon_wink: Ja spiłowałem trochę body i spust dochodzi do końca na jakiś czas wystarczy :D dużo z niej nie strzelam Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 Nie ma za co ;) znal to nie stal to się wyrabia :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts