EzoxPL Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 Otóż mam problem kilka dni temu coś się stało chyba z spustem w mojej snajperce wszystko wygląda u mnie tak jak na tym filmiku i chciałbym was zapytać co dokładnie się zepsuło i czy dało by się to samemu wymienić bez jechania do serwisu proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Nie naciaga sprezyny mam rozumiec? Quote Link to post Share on other sites
Nosferatu272 Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 (edited) Mechanizm spustowy nie blokuje tłoka, przy naciągniętej sprężynie- prawdopodobnie jest z plastiku albo niskiej jakości metalu i się starł bądź pękł. Rozbierz karabin i sprawdź, najprawdopodobniej to jest przyczyną. Cały mechanizm powinien być jednolitym pudełkiem, więc nie powinieneś niczego potracić. Jeżeli cyngielek u góry, który powinien zahaczać o tłok jest przetarty lub złamany, poszukaj na internecie nowego albo wypiłuj wytartą część i doklej/przykręć inny kawałek plastiku/metalu i dopiłuj pilniczkiem. Edited March 20, 2016 by Nosferatu272 Quote Link to post Share on other sites
XeviX Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Mam podobny problem z MB07 (te same bebechy), tylko u mnie tłok zatrzymuje sie z tyłu a przy delikatnym popchnieciu wraca :D Ktoś wie co to mozę być i czy opłaca sie naprawiac? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Najprawdopodobniej wytarty tłok, lub zaczep tłoka. Obie rzeczy do kupienia. Może też mocowanie mechanizmu spustowego do komory zamkowej obluzowałosię. Trzeba dokręcić dwa wkręty mocujące. Quote Link to post Share on other sites
lordvader567 Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Wymien stoper tłoka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts