Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Cm 0.40 kolejny problem, dziwnie strzela w chłodzie.

Recommended Posts

Witam, mam kolejny problem z moim ak przerobionym na snajperkę, mianowicie, kiedy replika jest w domu i np strzelam przez okno, kulki lecą pięknie, daleko, hop działa fest. Natomiast kiedy poleży na dworze(jakieś 20 minut), np w aucie albo obok garażu kiedy coś robię, to nagle hop się wyłącza a jak oddam kilkanaście szybkich strzałów to kulka się podkręci i wali w kosmos.Kiedy strzelam non stop to kulki zaczynają lecieć naprzemiennie. Zabiorę ją do domu, zagrzeje się, wyjdę i znowu chodzi jak dzika.. Dziwi mnie to, bo mam zieloną G&G a na dworze jest może tylko z 4C, ale na tej gumce nie powinno robić to wrażenia. Co wy na to? Chciałbym jak najszybciej się z tym uporać bo równo za tydzień mam strzelankę.

Dziwi mnie to, bo mam zieloną G&G

Po pierwsze: mam nadzieję, że strzelasz tak, że nikt tego nie widzi. Po drugie: pewnie masz stockową gumkę i po prostu Ci zamarza.

Czytanie ze zrozumieniem.

Do autora: podaj proszę pełną specyfikacje, co zostało wymienione i jakich kulek używasz, oraz czy problem występuje też na innych kulkach.

Po pierwsze, istnieje coś takiego jak własne podwórko. Po drugie, pisać coś aby pisać...ehh. Juz podaje specyfikacje. Bore UP DF, doszczelniona dysza, sprężyna 140 tornado, gumka zielona, lufa precyzyjna 6.03(nie pamiętam już firmy). Kulek używam rocekts platinum,0,30 tych dwukrotnie polerowanych. Problem był też na kulkach kolegi, guarderach 0.23.

Edited by naresss

Przechronuj replikę w domu i na dworze jak poleży, możliwe że uszczelka na głowicy tłoka od zimna sztywnieje i nie uszczelnia się prawidłowo w cylindrze. Jak FPSy będą takie same to pomyślimy dalej.

Swoją drogą rocketsy i snajperka to dwa wykluczające się słowa, od siebie polecam G&G z wagi 0,3g.

• 3 weeks later...