rawilk Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Jakiego kałacha do 2000 polecacie ? Miałem w rekach tylko ak E&L z składaną kolbą. Po dokładnych oględzinach miałem problem z wpięciem magazynka mimo że sporo strzelam z prawdziwego kałasza, czy to w każdym kałachu asg są takie problemy ? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Nie. EL/LCT mają specyficzną obsadę, przez co łatwo źle wpiąć magazynki. Rozwiązanie tego problemu to tzw "magwell spacer". Nie wiem jak w systemie TM, ale w systemie VFC (np boyi, nowsze cymy) nie występuje taki problem. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 To normalne, że można "za głęboko włożyć magazynek" co skutkuje zacięciem. Miałem takie przypadki w jednym ze swoich E&L, Boyi oraz widziałem takie coś u właścicieli nowszych cym. W nowych E&Lach dodawane są wspomniane magwell spacery przykręcane do komory HU (w LCT można sobie dokupić taki i montuje się go na wcisk). Do 2tyś - E&L generacji II albo LCT. Ewentualnie kałach FC + tuning (kałachy FC to z zewnątrz e&l pierwszej generacji ze słabszymi wnętrznościami). No chyba, że znajdziesz AK VFC używanego (+ oddanie go do serwisu na ogarnięcie i tuning). Przy takiej kwocie można szaleć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts