GuloGulo Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Nie wie ktoś może jaki jest standardowy gwint prowadnicy kolby replik M4, ten u nasady? Z pomiarów wychodzi mi, że to M29x1,5 ale mam tylko suwmiarkę (nie mam wzornika do gwintów) i coś mi nie pasuje (średnica zewnętrzna i skok mi się za bardzo nie zgadzają) ale pewien nie jestem. Na pewno nie jest to ani calowy 1,1/8 bo mi skok nie pasuje ani mil-tec ani commercial bo oba są większe. Potrzebuję dorobić małą przejściówkę do kolby i nie wiem jaki gwint podać w specyfikacji. Będę wdzięczny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Nie mam też co prawda miernika gwintu, ale wchodzi zwykła śruba z żelaznego, nie chcę Cię teraz skłamać czy jest to 5 czy 6mm czy coś jeszcze innego ale w każdym razie standardowy gwint ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Popatrz na średnicę. Nie o ten gwint chodzi. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Fakt, mój błąd, odpisałem o prowadnicy sprężyny a chodzi o prowadnicę kolby.... Wybaczcie, oba moje posty do usunięcia, nie mogę już edytować pierwszego. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted March 2, 2016 Author Report Share Posted March 2, 2016 No więc, kupiłem wzornik do gwintów i jak kogoś (poza mną :)) ten temat interesuje to jest to M29x1,5. W przeciwieństwie do ostrych gdzie jest to 1,3/16" 16 UN :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts