MartinesSs Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Otóż mam zakupioną podróbkę celownika optycznego ACOG Trijicon z zerowym przybliżeniem, kupiłem go jak zaczynałem jakieś dwa lata temu. Może i podróbka ale spisywał się świetnie wręcz idealnie był skalibrowany. Lecz nastał pewien problem mianowicie znikła kropka z celownika. Kręce pokrętłem we wszystkie strony i nic, bateria fakt słaba ale na drugiej też nic nie trybiło. Nie wiem czy da się to jakoś naprawić tematów o tym celowniku prawie nie ma zresztą w sklepach też nie. Moge zrobić kilka fotek czy cokolwiek ale da się to naprawić ? Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Albo awaria elektryki, albo folia na diodzie się przesunęła. Sprawdź multimetrem czy prąd przepływa. Link to post Share on other sites
MartinesSs Posted February 20, 2016 Author Report Share Posted February 20, 2016 Folia na diodzie ? Spróbuje jutro sprawdzić prąd, jeszcze nigdy tego nie rozkręcałem ale spróbuję ;) Jutro dam znać dzięki za odp. Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Jest na forum poradnik. Jeśli chodzi o folię, to ona odpowiada za wyświetlany znak, zasłania nadmiar i przepuszcza jedynie światło przez wycięty w niej wzorek. Bez niej widziałbyś gigantyczną kropę, a jeśli folia lekko się przesunęła to mogła przysłonić całkowicie diodę. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 http://wmasg.pl/pl/articles/show/141622 Link to post Share on other sites
MartinesSs Posted February 21, 2016 Author Report Share Posted February 21, 2016 (edited) Dzieki wielkie za odpowiedzi byl problem z kabelkami na szczescie juz rozwiazany :icon_smile: Post do zamkniecia. Edited February 21, 2016 by MartinesSs Link to post Share on other sites
Recommended Posts