Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dylemat początkującego

Recommended Posts

Cześć,

Ostatnio zacząłem interesować się Airsoftem, dlatego postanowiłem założyć konto. Razem z moim kolegą postanowiliśmy, że powinniśmy kupić repliki. Czytałem już trochę o replikach w różnych wątkach i przeczytałem poradnik dla początkujących, z którego już trochę informacji wydobyłem. Osobiście niewiem co kupić? Czy CM 028, czy MP5 Galaxy? Jednak najbardziej interesuję się zakupem jakiegoś pistoletu, który z czasem mógłby zamienić się w broń boczną. Jednak co do pistoletu mam pewne wymagania, musi posiadać system blowback. Jeśli chodzi o pistolet to chciałbym wydać ok. 250zł a jeżeli zdecydowałbym się na replikę główną to maksymalnie 400zł. Teren w mojej okolicy to głównie lasy a repliki na początek strzelałaby do tarcz. Proszę o pomoc, która z tych opcji będzie bardziej opłacalna?

PS. Przepraszam za wszystkie błędy i nieścisłości

Edited by markin1357

Jeśli zaczynasz i masz ograniczony budżet, to nie idź w pistolet - wg mojej wiedzy za 250zł można kupić co najwyżej awaryjne modele, no i bez dodatkowych magazynków. Maks 20 kulkami za wiele nie zdziałasz. Zdecydowanie bardziej zadowolony będziesz z elektryka.

Do 400zł możesz brać dowolny z podanych przez Ciebie modeli. Byś może znajdziesz w tej cenie jeszcze jakieś G36.

Pamiętaj o ochronie oczu! Nawet strzelając "do tarczy" warto ją stosować. Grając przeciw sobie, warto też stosować jakąś ochronę twarzy - najtańsze siatkowe maski są bardzo skuteczne.