Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ASG pierwsze kroki.

Recommended Posts

Witajcie!

Pewien znajomy posiada gazową replikę PM'a, z której dane mi było postrzelać. Jako że uwielbiam różnego rodzaju gry terenowe, jak i militaria postanowiłem rozpocząć zabawę z ASG. Wydaje mi się, że jestem na dobrej pozycji startowej; mam już buciki militarne, spodnie i okularki zabudowane do ochrony oczu przy pracach, przy których lecą odłamki, które kupiła mi Mama do pracy w warsztacie. Nadadzą się?

Na samą replikę nie mam wyznaczonego dokładnego górnego progu cenowego; waha się on między 800-1000 zł. Zaznaczę też iż odczuwam pewnego rodzaju rozczarowanie myśląc i patrząc na repliki elektryczne (z nimi to jak z demokracją, do d**y, ale nikt nie wymyślił niczego lepszego). Dlatego chciałbym skupić się na replikach gazowych, ew. na sprężynowych (ostateczność). Proszę was o pomoc w wyborze repliki.

PS. Wiem że może to brzmieć tak: "ej słuchajcie, mam problem! Chcę kupić telefon, mam już ściereczkę do ekranu, kartę SIM, ale nie lubię marek SONY i SAMSUNG. Jaki telefon mam kupić?" więc jeśli będzie coś niejasne to sprostuję.

Pawlak

okularki zabudowane do ochrony oczu przy pracach, przy których lecą odłamki, które kupiła mi Mama do pracy w warsztacie. Nadadzą się?

Jeśli piszesz o okularach typu z Castoramy to absolutnie nie. Dobre, atestowane okulary to wydatek już 30-60zł więc to żaden pieniądz.

Na poczatek nie polecam gaziaków, sa bardzo awaryjne i trzeba o nie dbać, do tego bardzo mało części na rynku. AEG mimo wszystko będzie zdecydowanie najlepszy.

Podaj najlepiej jakiego typu konstrukcje Ci się podobają to będziemy myśleć dalej.

Gaziaki są droższe w utrzymaniu :P zwłaszcza jeżeli chcesz go jako replikę główną :)

lepszym wyborem szczególnie na start to kupić elektryka , bo gaziakiem możesz czasem zimą nie postrzelać .

Co do ochrony oczu to na alledrogo dorwiesz chociaż by Uvex-ivo za 50złociszy :)

No cóż, bardzo podobają mi się kałachy, nie lubię lansowatych, hamburgerowych "emek", co nie znaczy że nie podobają mi się inne orisowane karabiny. Beretty też są ok.

Strzelanki zimą nie będą się raczej zdarzać (nadwrażliwość na choroby zimowe). Mogę mieć za broń podstawową na początek replikę broni krótkiej? Gdyby mi się spodobało (oczywiście pytałbym o AEGi, może ktoś dałby mi postrzelać) to zainwestowałbym w coś lepszego. Gadałem z tatą i powiedział żebym obniżył górny próg do 500 pieniędzy.

Gadałem z tatą i powiedział żebym obniżył górny próg do 500 pieniędzy.

Ahh Ci rodzice , podcinają nam skrzydeła :D hehe :P z takim sianem to najlepszym wyborem będzie CM028 albo gieta od JG jak wspomniał "You-dash"

PS: to Ty zimą z domu nie wychodzisz ? :>

KodzaKu wychodzę zimą z domu, ale nie bez odpowiednich zabezpieczeń. Tzn. Syropki swojskie z cebuli i czosnku (ble), bandamki, szaliki itd.

Ok, Rk02 ma 400fps. Ruger mk1 też. Jak to ma się do zasięgu i celności tych replik? tzn. obie mają 400 fps, i która będzie strzelać lepiej?

Okej, dzięki za pomoc. Jak tylko będę w Katowicach to wstąpię do sklepu Militaria.pl i kupię RK02. Czy może lepiej zamówić na Gunfire? Jeszcze najważniejsza sprawa! Gogle. Jak pisałem mam okularki z Marioli za 3 dyszki. Porysowane strasznie więc i tak będę musiał kupić nowe, więc polećcie coś dla okularnika.

Edited by Pawlak2