ZadnyPrzygod Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Hej, sprawiłem sobie ostatnio lufę 590mm 6.3mm Prometheusa, a do niej komorę hop-up Airsoftpro i gumkę fioletową Prometheusa. Z tego co wyczytałem na forum, powinno być pięknie. Moja replika to długie G36 od Classic Army, wyposażone w cylinder typu 0, więc długość lufy była na styk, a mogła okazać się również za długa. Zmontowałem wczoraj cały zestaw (wcześniej była tam stockowa komora, przeźroczysty guarder i wysłużony promyk 475mm) i oddałem parę kontrolnych strzałów do kartonu. Przy poprzednim zestawie replika miała 450fps, a teraz kulki ledwo wgięły karton. Pomyślałem, że lufa jednak jest za długa, jednak dzisiaj złożyłem cały zestaw ze starą lufą i nie zaszła żadna zmiana, karton pozostał niepodziurawiony, nawet przy strzałach z pół metra. I tutaj pojawia się moje pytanie: co może być winne takiemu stanowi rzeczy? Skoro długość lufy nie zmienia sytuacji, to mam nieszczelność na hopku albo przy dyszy? Będę wdzięczny za wszelkie porady! Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Za krótka dysza. Quote Link to post Share on other sites
ZadnyPrzygod Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 Dysza nie styka do gumki, jest między nimi idealnie tyle miejsca, coby weszła kulka. Wydawało mi się, że w G36 tak jest, a nie pamiętam jak było przy poprzedniej komorze. Możliwe, żeby komory aż tak się różniły, że w jednej dysza styka a w drugiej nie? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Kupiłeś komorę w standardzie TM/(JG), które mają dysze 25,2mm do CA, które ma dyszę 24,6mm. Quote Link to post Share on other sites
ZadnyPrzygod Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 Ok, dzięki za rozwiązanie mojej zagwozdki. Gdybyś mógł to napisz mi jeszcze proszę, czy mam możliwość wymienić dyszę na taką w standardzie TM czy muszę zrezygnować z komory Airsoftpro? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Prościej i taniej zmienić dyszę. Quote Link to post Share on other sites
ZadnyPrzygod Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 Fajnie, to kupię i zmienię, dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
ZadnyPrzygod Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 Chociaż właściwie nie, bo pomyślałem jeszcze o kwestii podawania kulek - jeśli włożę dłuższą dyszę to na logikę nie będzie ona w stanie zbierać kulek. Mam rację? Jak to wygląda? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Może będzie, może nie. Trzeba sprawdzić żeby się dowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts