Szpieg01 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Poszukuję taniej mikroprocesorowej ładowarki do akumulatora LiPo. Do mojej repliki (RK08s [boyi]) wybrałem baterię Lipo turnigy 7,4V 25C 1300mAh. Chce wydać jak najmniej więc przyszła mi na myśl LiPo GFC Energy, jednak gdyby trzeba było kupię Alphe Redox (do 100zł). Jednak tak jak piszę - chce wydać jak najmniej pieniędzy. Podzielcie się opiniami o tej GFC, lub zaproponujcie inną, która spełni moje oczekiwania. Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Kup najtańszą wersję od Electro River. Używam już kilka miesięcy i nie miałem problemów z akumulatorami. Jak chcesz wyświetlacz, który w zasadzie niewiele ci powie to weź Redoxa Quote Link to post Share on other sites
Kwintus Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Ja posiadam GFC jakieś już od jakiegoś roku. Potrzebowałem na szybko jakiejkolwiek taniej ładowarki, a akurat to mieli na stanie to wziąłem. Ładuje za jej pomocą lipolki 11 i 7,4 i póki co nic się z nimi złego nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Imax b3 był kiedyś w modelarskim za niecałe 40zł. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Ja mam taką i nie narzekam, a to chyba jej kopia. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Redox Alpha V2 spokojnie można polecić. Mnie się udało kupić za 80zł z przesyłką jakieś 3 lata temu. Warto taką kupić bo naładujesz nią też spokojnie akumulator samochodowy czy motocyklowy, a nie tylko lipolki. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 (edited) White, jak się przeczyta instrukcję obsługi, to ekran potrafi powiedzieć bardzo dużo o kondycji naszego pakietu :icon_smile: Ogólnie rzecz biorąc takie proste ładowarki są spoko... dopóki wszystko działa. Bo jak przestaje działać, to zaczynamy się głowić, czy to wina baterii, czy to wina ładowarki... Edited May 30, 2016 by hindus Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 No właśnie, przy kopiach Imaxa B6 który jest kopią Bantama 6, który jest kopią jakiejś innej kopii... można jednak mieć większa kontrolę nad ładowaniem. Nie jesteś ograniczony do jednej stałej wartości prądu ładowania, ani do jednego rodzaju pakietu i możesz też rozładować coś jeśli jest to konieczne. A same Turnigy Accucel, Imaxy B6 i Redoxy Alpha czy Beta mają też sporo różnych wtyczek i kabli. Niestety nie wiem jak to jest z ich naprawą w razie awarii, narazie odpukać, mój redox bardzo mi się przydaje. Wszystkie one są z grubsza na tym samym poziomie więc po prostu kup ten model, który jest najtańszy. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Ja używam tej, i dobrze spełnia swoją rolę: http://gunfire.pl/product-pol-1152199930-Mikroprocesorowa-ladowarka-LiPo-REDOX-230V-z-balancerem.html dodatkowo teraz jest przecena. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts