Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Karabinek szturmowy w okolicach 1000 szekli.

Recommended Posts

Witam.

Najpierw chcialbym sie przywitac bo to moj pierwszy post na forum :) A teraz do rzeczy. Zanim napisalem temat zrobilem porzadny research na tym forum i troche poczytalem o tym i owym. Interesuje mnie elektryczna replika M4 (lub cos na bazie M4). Z tego co wyczytalem najlepsze firmy do kupowania replik w tej cenie to G&P, EA i KWA jednak wszystkie sa troche ponad budzet. Moje wymagania to:

- full metal

- ok 400fps (ale tu jest mala * )

- ogolnie podobny z wygladu do: http://zbrojownia.linuxpl.com/images/asg/ckm/EA/ADC_Bodyguard_1.jpg

- nie musi miec w zestawie baterii bo i tak dokupie lipo

Co znalazlem to:

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&%20products_id=2585 od Evolution Airsoft

ale problem jest z tym ze ma tylko 320fps i do lasu moze byc slabo.

Sa tez te karabinki Specna Arms ktora maja fajny bajer z wymienna sprezyna. Czytalem wczoraj caly wieczor watek z 52 stronami na temat tych replik ale nie ma jednoznacznej opinii na ich temat. Sa sporo tansze ale jest ich od groma, no i sa tez nieco slabiej wykonane.

Bede wdzieczny za rady i podlinkowanie polecanych replik

Pzdr

Cyma is love, cyma is live...

A tak na serio:

Weź Evolution Airsoft są świetne zewnętrznie i body jest najprawdopodobniej zrobione z nieco lepszego stopu niż specna. Wewnątrz masz komorę HU King Arms, która jest bardzo dobra, więc jedyne co Ci pozostaje to wymiana gumki na systema energy. Przy kulkach 0,23 powinieneś uzyskać te 50-55 metrów zasięgu. Wbrew pozorom, przy takim budżecie warto patrzeć na zewnętrzne cechy repliki, bo wnętrze i tak prędzej czy później wymienisz. Ważne żeby korpus długo służył i się nie połamał zanim gwarancja się skończy.

Dodatkowo napiszę Ci, że kumpel wziął emkę Evolution Airsoft i jest bardzo zadowolony. Dobrze również wiedzieć, że w emkach Evolution Airsoft masz standardowe części, więc w razie potrzeby, nie będzie problemów z dostępnością.

Pozdrawiam

Evo można niedrogo pociągnąć do 420-430FPS, przejrzyj temat o tuningu tych replik. Tnąc przy kości o sprężyna 120stka, prowadnica sprężyny i kable, plus sprawdzenie i podoszczelnianie pneumatyki jeśli są jakieś przemuchy.

Ja strzelałem na stocku w lesie i na kulasach 0.25 nawet szło, zasięg był jak na te fps zadowalający, problem w lesie to przebicie się przez roślinność/jakieś drobne gałązki sprawiają że kulka już leci panu Bogu w okno :/.

Edited by Nath

Specny potrzebują miłości :icon_smile:

Jeśli podoba Ci się ta EA, to dokup do niej sprężynę 110 albo 120, bo tam pewnie siedzi 90-tka. Poproś sklep, żeby Ci ją od razu zamontowali - fpsy wzrosną.

Edit - mądrzejsi mnie uprzedzili :)

Edited by Majkhel

Bateria - jeśli do kolby, to stick na przykład LiPo Turnigy Nano-Tech 7,4V 2000mAh 15-30C - 121x19x19mm - powinien pasować, ale nie mam pewności. Zajrzyj tutaj

Możesz też sobie kupić ładownicę na kolbę i wtedy do niej schować akumulator już niemal dowolnej wielkości.

Pamiętaj tylko o zgodności wtyczek. W Twojej replice aktualnie jest mini-tamiya.

Jeśli chodzi o kolimator, to każdy musi dobrać do siebie. Ja używam micro T1 na wysokim montażu, moi bracia - eotech'ów 552, a kolega - 40mm red dot.

Najlepiej pójść do sklepu, przymierzyć się, przespać z tematem (x powtórzeń) i dopiero wtedy kupować.

Edited by Majkhel