Terminato Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Witam, od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zakup szabli "na ścianę". Nie chcę wydawać tysięcy na oryginał, ale też nie chcę kupić jakiegoś szajsu z aluminium, fajnie by było, żeby miało to coś wspólnego ze stalą i nie pękło kiedy spadnie na podłogę. Na alledrogo jest tego pełno, co myślicie o tym http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6053843561&reco_id=f5643306-eab6-11e5-9811-02eeed77d04e&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=16 Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Nie lepiej kupić oryginał zamiast repliki ? Quote Link to post Share on other sites
Terminato Posted March 15, 2016 Author Report Share Posted March 15, 2016 (edited) Chciałbym, ale nie bardzo mnie na to stać. Edited March 15, 2016 by Terminato Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Jeśli to m być wyłącznie na ścianę, to bierz co Ci się podoba - kupując w sklepie wysyłkowym masz kilka dni na zwrot bez podania przyczyny, najwyżej odeślesz jeśli Ci się na żywo nie spodoba. Taka szabla ma tylko wyglądać, więc nawet jeśli będzie ze stopu żelaza z ryżem ale będzie ładna, to spełni swoje zadanie. A jeśli chcesz coś, co możesz powiesić na ścianie i np coś tym przeciąć (a myślę, że chcesz, ale nie przyznajesz się do tego głośno) to polecam Ci wyroby Wojciecha Szanka - mam od niego feder, bawiłem się kilkoma mieczami i jakąś wczesną szablą które wyszły od Niego. Rewelacyjny sprzęt. Tylko bądź przygotowany na terminy rzędu 6-10 miesięcy, jak to u dobrego rzemieślnika. Quote Link to post Share on other sites
Zawisza Szary Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 Zgadzam się, to dobra firma. Kolega kupował tam pałasz. Niestety Szczecin to trochę za daleko, bo też chętnie bym tam się wybrał. Nie wydaje mi się, żeby prowadzili sprzedaż wysyłkową, ale jeśli ktoś mieszka na Pomorzu, to czemu nie. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 16, 2017 Report Share Posted July 16, 2017 Na ścianę?? Kupujesz piankę EVA wycinasz, sklejasz, szpachlujesz, szlifujesz i na koniec dobrze malujesz i masz co tylko zechcesz a drobną kase i wyglądające jak eksponaty z muzeów warte tysiące ;) Zawsze mnie zastanawiało skoro coś ma wisieć na ścianie to po kiego ma być ciężkie i rdzewiejące? Tworzywa sztuczne rulezz !! Quote Link to post Share on other sites
Terminato Posted July 16, 2017 Author Report Share Posted July 16, 2017 Widzę że temat odkopany ;) Ostatecznie zamówiłem szablę tutaj: http://kuzniarycerska.pl Dobry stosunek ceny do jakości. Ładnie wygląda, dobrze wyważona. Od kiedy ją mam to zawsze nią kroję arbuzy, takie alternatywne zastosowanie :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts