Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, niestety nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedniego tematu traktujacego o bazach pod karabiny typu DMR. Myslalem nad replikami typu SR25 lub podobnymi, lecz z tego co znalazłem to te repkiki a w szczególności te posiadające silniki typu long uwielbiaja zjadać zębatki, dlatego szukam u was fachowej pomocy. Od razu mówię że instnieje możliwość iż nie użyłem na tyle trafnej frazy by wyszukać podobny temat, dlatego bardzo proszę pominąć wszelkie możliwe kotłujące się w głowach hejty. Dziękuję wam z góry za udzieloną pomoc.

Bardzo popularna i udana jest replika M14 od G&G. W stocku dostajesz dobrze wykonaną metalową replikę (jak Veteran to drewniane łoże) z pancernym gearboxem który po małej inwestycji osiąga łatwo +550 fps. Z tego co pamiętam problem jest z dwójnogiem, magazynkami i montażem pod lunetę ale specjaliści od tego modelu mają jakieś patenty na dopasowanie.

SL8? Wygląda dosyć "nowocześnie". Tak na dobrą sprawę każdą replikę można przerobić. Jak nie AEG i np. M14 G&G to dowolne SR25 z konwersją Mancraft i butlami CO2 w kolbie. Duża możliwość regulacji, brak dużej butli czy mamby, bezawaryjność.

M14 w wersji EBR, może?

To jest właśnie to że jakoś m14 mnie nie do końca pasuje nawet w wersji EBR jakoś nie leży mi w dłoni gdyż kiedyś miałem okazje z niej postrzelać. Jakoś te bardziej "masywne" repliki mnie bardziej leżą. typu SA03 od specny czy wspomniana już wielokrotnie Sr25. Ale dziękuję za odpowiedzi, każda daje mi wiele do myślenia.

Jak tak Ci się podoba SR25, to bierz SR25. Wiele osób robi z nich snajpy elektryczne, nie są tak wdzięczne w tuningu jak M14 czy SL8, ale się da.

z replik typu M4 czy HK416 tak samo można zrobić snajpę, podobnie jak z MP5 ;)

Problemem z M4 i innymi "nie prawdziwymi" snajpami jest to że na niektórych imprezach mogą Cię z taką repliką nie dopuścić. Limit dla szturmówek może być np. 450 i koniec.

Ale SL8 rozważ, jest nowoczesny i dosyć rzadki przynajmniej w moich środowiskach. Jak nie typowy SL8 to może długa G36 z lunetą? Jeżeli lubisz rosyjskie to Wintorez, jeżeli nie to na pewno HK417 Ci się spodoba i nie ma problemu na imprezach bo HK417 w oryginale ma większy kaliber niż zwykła szturmówka. Jak chcesz coś poręcznego to może AUG? Chyba gorszy dostęp do części ale dla chcącego nic trudnego. SCAR L albo H, wedle upodobań. Heavy bardziej odpowiedni na DMR.

Zawsze możesz też coś zrobić na kształt SPR'ki. Generalnie nie ma to większego znaczenia jaka replika, poprzez tuning ze wszystkiego możesz zrobić karabin wyborowy. Jeśli chcesz coś nowocześniejszego i amerykańskiego, to najłatwiej wziąć cokolwiek z GB V.2, wrzucić szkielet CNC i wtedy wsadzasz do środka co chcesz. Na front jakieś fajne snajperskie risy. Po drodze jeszcze porządna lufa precyzyjna, komora (np. ProWina) i po wydaniu jakiś 3 tys. pojawia się ciekawy i ładny karabin wyborowy.

Czyli generalnie znajdź sobie takie body jakie Ci się podoba, dobierz do niego RIS'y, czy inny front i będzie wszystko tak jak sobie wymarzyłeś. :)

Zawsze możesz też coś zrobić na kształt SPR'ki. Generalnie nie ma to większego znaczenia jaka replika, poprzez tuning ze wszystkiego możesz zrobić karabin wyborowy. Jeśli chcesz coś nowocześniejszego i amerykańskiego, to najłatwiej wziąć cokolwiek z GB V.2, wrzucić szkielet CNC i wtedy wsadzasz do środka co chcesz. Na front jakieś fajne snajperskie risy. Po drodze jeszcze porządna lufa precyzyjna, komora (np. ProWina) i po wydaniu jakiś 3 tys. pojawia się ciekawy i ładny karabin wyborowy.

Czyli generalnie znajdź sobie takie body jakie Ci się podoba, dobierz do niego RIS'y, czy inny front i będzie wszystko tak jak sobie wymarzyłeś. :)

Dzięki za radę. Przemyśle to konkretnie.