Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SA-B01 - kulki lecą w lewo..

Recommended Posts

Czołgiem!

Tak jak w temacie posiadam replikę specna arms SA-B01 , kupiłem używaną miesiąc temu ..

Otóż od jakiegoś czasu kulki lecą w lewo , to znaczy wylatują z lufy i po iluśnastu metrach skręcają w lewo . Czytałem podobny temat w tym dziale i mam zamiar wymienić dystanser ,ale mam też wątpliwości do dwóch aspektów to jest:

+ Główna zębatka od hop upa ma albo wyrobioną śrubę ,albo gwint w hop upie jest luźny więc śrubka jest "na wcisk " i trzyma sie na słowo honoru , a przez to zębatka się strasznie telepie .

+Kupiłem ostatnio lufę promyka o takiej samej długości co stockowa lufa ,a i tak kończy się 1-2 cm przed końcem lufy zewnętrznej , a do tego mam tłumik .

Nie wiem czy któreś z tych aspektów wpływają na tor lotu kulki , pytam , nie jestem doświadczony , bo nigdy wcześniej nie zaglądałem do wnętrzności repliki .

Pozdrawiam!

Kuba

Masz przekręconą gumkę lub sam dystanser, ewentualnie krzywo zamontowałeś lufę i okienko nie jest idealnie na górze. Skopałeś przy składaniu. No big deal, krótko mówiąc, po prostu rozłóż i zrób to ostrożniej, zwracając uwagę na powyższe detale.

Nie. Powinien być mały, bo ta gumka sama w sobie ma dużego cyca i z nieodpowiednim dystanserem potrafi organizować misje kosmiczne.

Polecam izolację silikonową z kabla rozmiarów ~AWG15-16.

Edited by Emcet