hopup Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 (edited) Czołem ! Zakupiłem w Armyworld gogle balistyczne Bolle Defender ( wiecie, te 'żaby' czy też ' rekiny młoty' :icon_lol: ), no i stan generalnie nie jest zły, aczkolwiek capią magazynem i mają poniszczone gąbki ( zakładam, że służą do wentylacji i zatrzymywania pyłu ). Zamieszczam fotki gąbek : Gąbki do wentylacji : https://zapodaj.net/...a1e7c7.jpg.html Foto 1 https://zapodaj.net/...13ad12.jpg.html Foto 2 Do tego dochodzi pianka z części, która ma styczność z twarzą. Trochę przypomina piankę izolacyjną do PCV ale to nie to. Fotka niestety jest za duża na darmowy hosting. To samo tyczy się taśm do zakładnania na głowę, kumpel dostał gorszą parę i są już sfatygowane. Chciałbym rozebrać i wyczyścić gogle, w tym również wymienić te gąbki i piankę. Macie jakieś pomysły, doświadczenia jakiej pianki, gąbki i taśm użyć i gdzie kupić ? Byłbym wdzięczny za odpowiedzi ! Edited April 3, 2016 by hopup Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 A po co je wymieniać? Zdemontuj i tyle, tak się robiło w celu ograniczenia parowania wizjera. Quote Link to post Share on other sites
hopup Posted April 3, 2016 Author Report Share Posted April 3, 2016 A co z kurzem itd ? Demontuje się pianki w celu ograniczenia parowania, dobrze rozumiem ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 A do czego będziesz ich używał? Jak do strzelanek, to się tym nie przejmuj. Tak. Dzięki temu zwiększa się przestrzeń do cyrkulacji powietrza. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Gąbki na wywietrznikach się usuwa, bo lepiej wytrzeć suche gogle od środka z pyłu raz dziennie, niż zaparowywać je ilekroć się zatrzymasz po biegu. Gąbki przylegające do twarzy to już zupełnie inna sprawa, ale ich wymiany ja bym się raczej nie podjął. Jeśli jesteś pewien że wiesz jak, to mnie ta gąbka przypomina najbardziej taką piankę stosowaną w poduszkach ortopedycznych slow-foam czy z "pamięcią kształtu". Pasek do gogli najłatwiej wziąć z innych gogli. Zawsze możecie też iść do pasmanterii i dobrać podobną gumę (ew gumę i taśmę), drabinki do regulacji i uszyć nowy pasek - specjalnie trudne to to nie będzie, jeśli traficie na właściwy materiał to powinno działać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts