kilzone Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Witam. Kupiłem ostatnio 4 Midcapy PJ do sr25 lecz nie podają jak powinny. Jeżeli naładuje je ok. 40 kulkami to replika strzela poprawnie, jednakże gdy kulek jest w magazynku więcej to drastycznie spada zasięg do kilku metrów, zdarza się nawet, że kulki wytaczają się tylko z lufy.Sprawdziłem magazynki na różnych kulkach lecz to nic nie zmieniło. Miał ktoś podobny problem? PS: Magazynki mam docięte do SCARa H boya, na początku myślałem że to problem z hopup-em, rozłożyłem i złożyłem go poprawnie i nadal problem występuje. Nie ma tego problemu na Hicap-ach. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 A na innych magazynkach midach działa poprawnie? Opisywany problem to zazwyczaj kwestia dopasowania hopka, dyszy i głowicy cylindra. Mocno napięte kulki naruszają osiowość dyszy. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 Nigdy nie miałem V2 Long w rękach ale obiło mi się o uszy że tam jest niestandardowo długa dysza/głowica cylindra. Wymień dyszę na uszczelnioną. Siedzi trochę sztywniej. Powinno załatwić sprawę ale dla świętego spokoju poczekaj na opinię kogoś kto ma lub serwisował tą replikę. Quote Link to post Share on other sites
kilzone Posted April 10, 2016 Author Report Share Posted April 10, 2016 W SCAR-H jest zwykły GBv2 jednakże co prawda dysza ma aż 38,5mm. Dokopałem się tego wątku: http://forum.wmasg.pl/topic/158133-problemy-z-oddawaniem-strzalu-na-magazynkach-typu-mid-cap/ także domyślam się że problem tkwi właśnie w unoszącej się do góry dyszy. Mam zamiar wymienić dyszę i prawdopodobnie popychacz. Nie mogę znaleźć tylko pasującej dyszy do SCARa, jest tylko ta dysza bore-up http://gunfire.pl/product-pol-1152204192-Dysza-Bore-Up-do-replik-typu-SCAR.html Nie wiem czy będzie pasować z stockową głowicą cylindra, napisałem do GF o tym zobaczę co odpowiedzą. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Na prawidłową odpowiedź od GF nie licz, bo Ci odpiszą, że "powinna pasować". Tak samo miałem z baterią, o którą pytałem, to tu mi chłopaki powiedzieli, że nie będzie pasować. Poczekaj aż ktoś Ci tu doradzi. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts