Guest Kret Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 To zrobił koleś z Nowej Zelandii: KJW Ruger Mk1 włożony w sprężynę. Jasne, semi auto, ale to akurat wymóg środowiska - w NZ nie wolno używać ognia ciągłego. W Polsce ktoś przerobił swego czasu w ten sposób MP5, używając .45 UHC gazowego jako "wkładu", ale to było ze dwa lata temu - nie pamiętam dokładnie, kto i gdzie to zrobił (chyba ktoś to zrobił jakiejś pani z Warszawy albo Szczecina, zakładali zdaje się wtedy grupę snajperską...). To tak tylko gwoli refleksji nad ludzką pomysłowścią w obliczu surowości Prawa, ale może akurat komuś to coś przyniesie. Pozdrawiam Kret Link to post Share on other sites
zia Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 siła to jedyny atut brzydkiego rugera ( za taką cenę ) stąd ludzie wkładaja go do różnych innych rzeczy ( u nas we wrocku jest np jeden włożony do kolby od SKS ), ale w tym przypadku wygląda to..hmm..kupaśnie, już lepiej było zastąpić oryginalny chwyt ( ten w springu jest nawet wydrążony, kilka chwil z nożem i viola ) i spust, by się z tego lepiej strzelało. długą lufę maskuje tłumik jak wiadomo dobrze, można pokusić się o bipod. Ja raczej skłaniam sie w stronę wymiany bebechów elektryka od tej cudownej broni ( dużo informacji na forach brytyjskich jeżeli ktoś głębiej zainteresowany ). Link to post Share on other sites
Ritter Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Byli tacy co i w Polsce próbowali (bebechy od porządnego elektryka włożyć). Nie słyszałem, żeby komuś się to naprawdę udało. Ostatnio "chodziły plotki", że za SA80 ma się wziąć TM. Może warto chwilę poczekać i zobaczyć czy plotki przyobleką się w ciało... :wink: - Link to post Share on other sites
zia Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 ależ zapewniam cię że nadal tacy są ( :P ), najczestsze działajace w miarę połączenie to beebchy FAMAS wsparte silnikiem od P90 ( tak ogólnie ) ale to nie dział odpowiedni ( gazowe ), w każdym razie G-box ver 2 sie nienadaje zbytnio ( :P z mojej G3 ) Link to post Share on other sites
tottek Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Sa80 strzelający z gearboxem od p90 zrobił Gała z yelnetu, z Warszawy Link to post Share on other sites
Westie Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Sa80 strzelający z gearboxem od p90 zrobił Gała z yelnetu, z WarszawyCzyli trzeba v6 włożyć? Aż sam jestem ciekaw, czy można prosić o zdjęcia tej przeróbki? Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 Natrafiłem w necie na coś takiego,bebechy famasa wcisnięte do chyba spręzyny L85 Chyba ten temat powinno sie przenieś Link to post Share on other sites
Recommended Posts