Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika do 700 zł

Recommended Posts

Witam. Przygodę z airsoftem zacząłem na początku tego roku. Do marca latałem ze zwykłym spartac'kiem pozniej go sprzedalem i w zasadzie od początku marca zastanawiam się co ma być moją kolejną repliką. Już prawie kilka razy kupiłem (używaną) cm048 jednak w ostatnim momencie rezygnowałem lub sprzedający nagle życzył sobie 300zł więcej. Ostatnio na GF jest przecena na różnie repliki dlatego zastanawiam się czy kupić coś nowego w tej cenie czy jakąś zadbaną/solidną używkę. Do tej pory brałem pod uwagę tylko CM.040+ jednak teraz jestem otwarty na wszystko co spełnia tylko te wymogi: możliwość dość taniego tuningu do 500fps, zasięg w granicach 60m, wykonanie ze stali no i "niezawodność". Wiem że w tej cenie o niezawodność cięzko lecz mam na myśli korzystanie z niej przynajmniej 1-2 sezony zanim coś się posypie a nie po dwóch strzelankach.

Polecam repliki z serii CM 0,40-48 i RK boyi. Jednak musisz na starcie trochę włożyć w potrzebne modyfikacje... jak i obowiązkowo bateria + ładowarka. Niestety do nówki bym policzył z 300-400zł za baterię + ładowarkę oraz na modyfikacje typu kable, wtyczki, guma HU + kilka części w GB + serwisant, który poprawi składanie GB po chińczykach. Chociaż możesz pominąć te ostatnie i pozostać przy zmienionej baterii i ładowarce - pozostałe modyfikacje poprawiają osiągi i kulturę pracy oraz... żywotność mechanizmu.

Jak szukasz dobrej używki to mam w komisie aksu po tuningu..., a że była to replika na plecy snajpera to wielkiego przebiegu nie ma. Zasięg ma większy niż wymagasz w poście.

500fps to spora wartość. Nie szedłbym w DMR u kogoś kto zaczyna ze sportem. Łatwo możesz zrazić do siebie ludzi... jak i stracić możliwość uczestnictwa w fajniejszych imprezach. Bezpiecznie jest mieć w ok. 450fps - wszędzie wejdziesz (oprócz budynków w 90% gier), a zasięg masz wystarczający do walki z każdym przeciwnikiem. Dodatkowo nie musisz się bać o części w GB... różnica pomiędzy M120 a M130-40 jest spora - zwłaszcza w kosztach tuningu i potencjalnej wytrzymałości części.

Względnie warto pomyśleć też o magach. Hi-cap odbiera sporo frajdy jak i uczy "napierdzielania ile fabryka dała". Midy i low capy uczą myślenia o zasobach amunicji... widać to po manewrach ile kto kulek zużył - a przecież części się zużywają.

Edited by mikadorus