Voidstaff Posted May 8, 2016 Report Share Posted May 8, 2016 Witam, Mam pewien problem z WELL G194. Otóż pistolet działa normalnie ale po wystrzale ostatniej kulki zamek nie zostaje w tylnym położeniu i można dalej strzelać na "sucho". Zauważyłem że ten zawias co ma zatrzymać zamek chyba nie jest odpowiednio mocno wypychany przez magazynek bo lekko się podnosi ale za słabo żeby wejść we wgłębienie w zamku. Po zdjęciu zamka natomiast włożenie magazynka wypycha bolec znacznie wyżej. Na tyle wysoko że chyba by wszedł w szczelinę. Dodam że jeżeli własnoręcznie zatrzymam zamek zwalniaczem (troszkę trzeba go popchnąć i słychać klik) to zrzut zamka działa prawidłowo. Nie wiem w czym tkwi problem. Będę wdzięczny za pomoc. Zdjęcia poglądowe: (w razie czego mogę dać więcej) [/img][/img] Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 8, 2016 Report Share Posted May 8, 2016 Pewnie ten bolt stop jest krzywy i dlatego nie nachodzi na zamek. Quote Link to post Share on other sites
Voidstaff Posted May 8, 2016 Author Report Share Posted May 8, 2016 A da się to jakoś naprawić albo "sprawić" aby zaczęło działać? W magazynku wygląda to tak: Quote Link to post Share on other sites
Nosferatu272 Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Zdejmij najpierw zamek, włóż magazynek i zobacz czy to tworzywo na magazynku zahacza o blokadę i ją podnosi. Albo tworzywo na magu się zdarło albo metal na blokadzie. Jak na magu- możesz kupić nowy mag albo pokombinować z doklejaniem kropelką kawałka twardej gumy/plastiku. Jeżeli zdarło się na blokadzie- pozostaje tylko kombinować z klejeniem, bo takie części ciężko dostać osobno (o ile w ogóle) :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Zarówno blokadę, jak i część z magazynka da się dostać osobno (w komisie jak i po prostu w sklepach poza PL). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts