Primcio Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 (edited) Witam, czy to normalne, że przy strzelanie na ok 10m Glock ma rozrzut 1m a trafienie w tarczę graniczy z cudem Kulki 0.20 g Po wystrzeleniu ok 2 magazynków kulek cały mag robi się zimny, czy to też jest normalne. Dodatkowo wokół pistoletu robi się chmura gazu utrudniająca celowanie ale replika nie syfonuje. To moja pierwsza replika gazowa dlatego tyle pytań. Edited May 10, 2016 by Primcio Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 (edited) A coś Pan chciał za celność po lufie 90 kilka mm w dodatku stockowej? Gumka HU zapewne także stock? Magazynek się ochładza, to standard. Trzeba klamkę rozebrać, wyczyścić i przesmarować w granicach rozsądku. Rozkręć komorę HU i zobacz czy z gumką jest wszystko w porządku. Edited May 10, 2016 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Takiego rozrzutu nie mają nawet elektroklocki cymy ani najtańsze nnbb za 100 zł. Coś jest nie tak, akurat w tarcze powinieneś trafiać bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted May 10, 2016 Author Report Share Posted May 10, 2016 Ale żeby w tarczę nie trafić to chyba tak nie powinno być, ja nie mówię o rozrzucie granicy do 5 cm, ale chyba takiej lipy to nie powinno być Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Rozkręć komorę HU, sprawdź czy gumka jest cała, wyczyść ją. Zrób to samo z lufą wewnętrzną. Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted May 10, 2016 Author Report Share Posted May 10, 2016 Rozłożone, gumka jest cała. A jeszcze taki pomysł mam, że może użyć cięższych kulek bo 0.20g na Nuprolu 2.0 mogą byc za lekkie Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Skoro to twój pierwszy gaziak (zapewne pierwsza klamka z blowbackiem) to po części rozrzut może być winą strzelca. Jeżeli gumka jest cała to go poskładaj a później spróbuj innego gazu i cięższych kulek( chociaż na 10m waga kulek nie powinna mieć aż takiego znaczenia). Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted May 11, 2016 Author Report Share Posted May 11, 2016 Możesz mieć trochę racji, ale strzelałem z ostrego Glocka i tragedii nie było Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted May 13, 2016 Author Report Share Posted May 13, 2016 Wszystko wyjaśnione, Nuprol 2.0 ma za duże ciśnienie do 0.20 i dzieje się to samo jak przy za wysokim typie cylindra i za krótkiej lufie prawdopodobnie. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 (edited) Bzdury. Po prostu kulki za lekkie. Edited May 13, 2016 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted May 13, 2016 Author Report Share Posted May 13, 2016 Masz rację. Chciałem napisać mądrze a wyszło jak zwykle xd Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Masz rację. Chciałem napisać mądrze a wyszło jak zwykle xd Po gadaniu o cylindrze i lufie, wydaje mi się, że naczytałeś się tematów (które dotyczą AEGów), a pózniej chciałeś zabłysnąć i trzasnołeś to w temacie o gaziaku. Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted May 15, 2016 Author Report Share Posted May 15, 2016 Coś w tym stylu Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts