Kacper52 Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Witam razem z kolegami chcemy zacząć Asg. Moji koledzy kupili sobie agm 003 a ja chciałbym coś lepszego. Wiem że snajperstwo jest drogie ale czy gdybym wymienił sprężynę na 550 fps to niedałbym rady z agm 003 ? Potem oczywiście będę ją stopniowo ulepszał. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Miałbyś taki AGM z 550fps. Nie warto. Może warto zapolować na promocję i kupić cymkę 028, żeby mieć z czego strzelać i odkładać kasę na przyszłość. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Miałbyś taki AGM z 550fps. Zakładając, że znajdzie sprężynę pasującą do AGM, to 550 FPS rozczłonkuje replikę miedzy pierwszym a piątym strzałem. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Miałem na myśli wsadzanie tuningowego springa do bieda snajperki. Kule latałyby jak groch z AGMa003, tylko szybciej. Quote Link to post Share on other sites
Kacper52 Posted May 18, 2016 Author Report Share Posted May 18, 2016 A skoro tak to czy ze zwykłom snajperkom np. Wella dałbym rade ? (Strzelam się tylko z kolegami ) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Niby tak, ale w tym wypadku to raczej oni będą snajperami. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Kacper52 Posted May 18, 2016 Author Report Share Posted May 18, 2016 A mp5 galaxy da rade agm ? ( głownie będziemy strzelać się w lesie) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 MP5k Galaxy ma zasięg jak AGM003, ale podczas, gdy Twój kolega walnie z AGM jedną kulkę, Ty z MP5k wystrzelisz ich ~30. Te tematy były już poruszane. Quote Link to post Share on other sites
buraczek Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 Jaki masz budżet? Quote Link to post Share on other sites
Nemix Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Tematu zakładać nie moge, nie wiem czemu inni mogą więc pytam tu. Replika karabinka SA-B03 SAEC Dobry wybór? Jakies opinie? W wyszukiwarce nic nie znalazło a w wyborze ostatecznym nawet nic nie wspomniano o specnie... http://forum.wmasg.pl/topic/136561-repliki-m4-wybor-ostateczny/ Co do GG G&G - Guay Guay. Replika dobra. Do pewnego momentu, a tym momentem jest zaczęcie kombinowania. To właśnie zabija więksość G&G. Ta replika z pudełka wychodzi z dość małą ilością FPS, jednak z dobrą gumką HU, dobrą lufą stockową i ogólnie jest fajna, i znosi to do czego została zaprojektowana. Niestety próby wsadzenia mocnych springów często kończą się pęknięciami GB, masakrami na głowicy tłoka, tłoku i zmieleniem zębatek nie zamierzam na razie wydawać w drogi tuning, bo sama lufa duzo kosztuje, a w mniejszy typu wymiana gumki, kabli itd. Więc GG odpada.. Inne markowe firmy mają dosyć drogie m4 waluta masakryczna.. więc wypadło na specne. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 EMki Specny były uważane za najtańsze sensowne eMki, ale ostatnio w newsie z jakiegoś sklepu (chyba z GFa) były w takich cenach - około 1000zł - że za taką kwotę można już dorwać markowe produkcje. Tematu w tym dziale nie możesz zakładać, bo nie jesteś już zielonym. Quote Link to post Share on other sites
Nemix Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Ale jednak jestem praktycznie ^^ Najtańsze sensowne, kurde 1200zl to ja bym tanią nie nazwał. Niby i mozna markowe znaleźć ale te "najtansze" z drogimi magazynkami i braku akumulatora. Pytanie brzmi dalej czy tą specne oplaca sie kupic? Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Moim zdaniem nie. Piszesz o sensownej M wiec by Specna wyszła sensowna i tak będziesz w nią wciskał kilka stówek. Ja mam EA i po wymianie tylko gumki na Promyka posiadacze Specny patrzyli z niedowierzaniem. Quote Link to post Share on other sites
Nemix Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 (edited) No nie wiem czy znajdę EA powyzej 400fps z szynami RIS i jeszcze z baterią do 1200zl Edited May 31, 2016 by Nemix Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 (edited) Moim zdaniem nie.Piszesz o sensownej M wiec by Specna wyszła sensowna i tak będziesz w nią wciskał kilka stówek. Ja mam EA i po wymianie tylko gumki na Promyka posiadacze Specny patrzyli z niedowierzaniem. Padłem, jak przeczytałem te bzdury. Za kilka stówek, to ze Specny można zrobić działo orbitalne. Tu raptem wymienia się gumkę, kable i dysze, żeby dobrze strzelało, czyli z 6 dyszek trzeba na to przeznaczyć. SAECi są drogie z racji tej naprawdę szybkiej wymiany sprężyny. E&C są tańsze. EA mają tylko nieco lepszy stop na body, w specnach jest jakiś miękki i łatwo go zmielić śrubami od akcesoriów na przykład. Poza tym nie widzę żadnej innej przewagi EA, to zwykłe przeciętniaczki, parę lat temu całkiem opłacalne, teraz na poziomie chińczyków pokroju Specny czy nowego PJota po kontroli na serwisie. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Edited May 31, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Nemix Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 (edited) Dzięki Wielkie za porownanie. Wezme prawdopodobnie tą SAEC w środku taki sam jak zwyklej b-03 lozyska i takie tam? Edited May 31, 2016 by Nemix Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 One różnią się tylko ulepszonym systemem wymiany sprężyny i LiPo zamiast NiMh jak w E&C. Tylko do Lipo potrzeba chociaż najprostej ładowarki, bo nie ma w zestawie ( ~50zł) Jeśli chcesz, to na blogu ekipy, u mnie w podpisie, mamy krótki opis Specnucha po trzech latach na służbie. W teamie mamy jeszcze dwa inne :) Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Kiedyś ceny eMek Specny zaczynały się od bodajże 600zł - wtedy to była najtańsza sensowna eMka. Teraz sprawdziłem i w niektórych sklepach można dorwać jeszcze jakieś modele za 700-800zł, ale na GFie M16 jest za 800, a najtańsze M4 SA jest za 900. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 (edited) Specny cały czas idą z jakością do przodu, także cena nie jest wyższa ze względu ma to, że ktoś tam kręci pejsa ;) Btw GF trzy razy w tygodniu podsyła na maila kupony 5% w newsletterze. Można przyoszczędzić, albo skorzystać z pomocy jakiejś ekipy i dokonać zakupu -10%. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Edited May 31, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Nemix Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Emcet, ladowarke juz akurat mam i lipo ale ma ok 12cm dlugosci wiec albo cos bym wykombinowal albo mial dwa lub sprzedał. MarekMac, to prawda tez jak juz w ASG zaczynalem przygodne wlasly mi specny za 600zl.. szkoda teraz kupic jakakolwiek no ale nie wiadomo kiedy te ceny znowu opadną. A z tygodnia na tydzien pomija mnie swietny trening/rozrywka Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 12cm to w sam raz do prowadnicy kolby, kwestia szerokości, bo prowadnica to tuba o wewnętrznej średnicy 2,5cm Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Nemix Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Dzięki! A z tą promocja to musze poczytać jeszcze, moze sie załape. Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Padłem, jak przeczytałem te bzdury. Za kilka stówek, to ze Specny można zrobić działo orbitalne. Tu raptem wymienia się gumkę, kable i dysze, żeby dobrze strzelało, czyli z 6 dyszek trzeba na to przeznaczyć. SAECi są drogie z racji tej naprawdę szybkiej wymiany sprężyny. E&C są tańsze. EA mają tylko nieco lepszy stop na body, w specnach jest jakiś miękki i łatwo go zmielić śrubami od akcesoriów na przykład. Poza tym nie widzę żadnej innej przewagi EA, to zwykłe przeciętniaczki, parę lat temu całkiem opłacalne, teraz na poziomie chińczyków pokroju Specny czy nowego PJota po kontroli na serwisie. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Ja na prawdę w zakresie grzebania w replikach jestem laik i opinie opieram na porównaniach kolegów którzy strzelali z jednego i drugiego. W EA nie potrzebujesz 400 fps. Jesli komora King Arms to dla Ciebie żadna przewaga to nie mam więcej pytań. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Komora może być nawet Ping Pong, byle była szczelna... Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Komora może być nawet Ping Pong, byle była szczelna... Dobrze prawi, polać mu! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts