kongar Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Witam serdeczni, Z góry przepraszam za tak banalne pytanie ale mimo przeczytania wszystkich możliwych wątków dalej nie wiem co wybrać. Otóż chce zakupić akumulator lipo do tytułowej repliki. Oczywiście do akumulatora odpowiednią ładowarkę. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Pytasz o rodzaj pakietu, jego napięcie czy pojemność? Quote Link to post Share on other sites
kongar Posted May 23, 2016 Author Report Share Posted May 23, 2016 Napewno lipo pytanie czy 1300 wystarczy? Czy do stockowej repliki brać 11,1 czy 7,4? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 Dla stockowego karabinku można orientacyjnie przyjąć ~1mAh/strzał. Sam odpowiedz sobie na pytanie ile Ci potrzeba. Napięcie 7,4, do 11,1 proponuję mosfet, bo styki szybko lecą (zwłaszcza przy ideologii semi only) Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 Prawde mówiąc mi w SA 7.4 dosyć slabo ciągnęło sp130, mozliwe ze to wina bezpiecznika. Co do pojemności, weź sobie trochę większą, kilka zł więcej Cie nie zbawi, a zapas zawsze się przydaje :) Pamiętaj też zeby pomierzyc sobie wszystko dokładnie, co by weszła do kolby. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Jeśli z biegiem czasu się nic nie zmieniło, to w Specnach nadal są zwykłe silniczki ferrytowe, dla których SP130 to już granica możliwości. U mnie tylko po wymianie na Tornado F1 rof skoczył do 25k/s :v Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Masz zapewne rację, nie mam tego jak zmierzyć. Powiem tak, stockowa specna + sp130 + lipo 11 to dobra konfiguracja żeby jej nie zarżnąć (o ile nie jest jakas wadliwa) - fpsy i rof jak najbardziej przyzwoite. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Jeśli z biegiem czasu się nic nie zmieniło, to w Specnach nadal są zwykłe silniczki ferrytowe, dla których SP130 to już granica możliwości. Ten gównosilniczek na 7,4 naciągnął mi M150 Tornado, a na 11,1 ichnie M170 :teethh: W życiu bym nikomu nie uwierzył, ale widziałem na własne oczy :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 czekaj czekaj wiciok, ale chyba nie wsadziles tego springa do specny? :V Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 (edited) Ten gównosilniczek na 7,4 naciągnął mi M150 Tornado, a na 11,1 ichnie M170 :teethh: W życiu bym nikomu nie uwierzył, ale widziałem na własne oczy :icon_mrgreen: U mnie też przez chwilę miał szansę zabawić na SP150. Spocił się jak dzika świnia, a reakcja na spust była gorsza niż w tanim chińczyku na zdychającym NiMhu. No ale faktycznie, sprężynę napinał: Tylko robił to tak beznadziejnie, że w życiu nie zdecydowałbym się z tym pójść na strzelanie :icon_smile: Edit, ale "normalnych" springach nie ma co narzekać na wydajność, zapewnia całkiem przyjemny rof. Edited May 24, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 czekaj czekaj wiciok, ale chyba nie wsadziles tego springa do specny? :V Przecież właśnie o tym piszę :teeth: U mnie też przez chwilę miał szansę zabawić na SP150. Spocił się jak dzika świnia, a reakcja na spust była gorsza niż w tanim chińczyku na zdychającym NiMhu. No ale faktycznie, sprężynę napinał - achievement unlocked - tylko robił to tak beznadziejnie, że w życiu nie zdecydowałbym się z tym pójść na strzelanie :icon_smile: Edit, ale "normalnych" springach nie ma co narzekać na wydajność, zapewnia całkiem przyjemny rof. Nie no, wiadomo XD Do normalnego strzelania to się nijak nie nadaje :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts