MartinTesso Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Cześć. Szukałem czy był taki post lecz znalazłem podobne, nie poruszające tego samego problemu. Reasumując: Byłem dzisiaj na ASG. Dałem znajomemu broń na 5 min. Nie wiem co z nią zrobił, ale teraz magazynek Hicap (240 kulek, do G.5 Galaxy [mp5]) podaje tylko 1 kulkę z brzegu a następnie po wystrzeleniu słychać tylko dźwięk silnika. Kulki są w "komorze" gotowe do wystrzału. Jak obrócę broń do góry nogami to bezproblemowo strzela. Ps. Kręcenie nic nie daje, przesuwa kulki do góry, lecz po czasie nie ma oporu tylko nadal można kręcić.Po zwolnieniu blokady magazynka kulki wcześniej wyskakiwały natomiast teraz, dopiero po przechyleniu wypadają; żadna siła nie działa na nie od spodu wypychając je . Bardzo prosze o rady, g.5 to moja jedyna replika. Quote Link to post Share on other sites
Aracz Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Dobry zwyczaj, nie pożyczaj. Najlepiej jeśli sprawdziłbyś, czy inne magazynki działają. Nie warto płakać nad zepsutym hi-capem :D Quote Link to post Share on other sites
MartinTesso Posted June 4, 2016 Author Report Share Posted June 4, 2016 Wiem, starałem się nie pożyczać, bo wydałem na replike nie małe pieniądze, ale wymagała tego sytuacja :/ Sprawdziłem właśnie low-capa. Działa bezproblemowo. Spotkałeś się kiedyś z podobnym problemem? Wolałbym jednak hi-capa nadal mieć w grze bo 240 kulek > 28 ;d Quote Link to post Share on other sites
Aracz Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Ja się z czymś takim nie spotkałem, hicapów na strzelanki nie noszę, mam je tylko do testowania tego, jak replika strzela. Najłatwiejszą opcją jest kupić nowego hi-capa, duże koszty to nie są. Chociaż może ktoś ma tutaj lepsze rady Quote Link to post Share on other sites
MartinTesso Posted June 4, 2016 Author Report Share Posted June 4, 2016 Aracz, obstawiam sprężyne, wcześniej kulki wytryskiwały a teraz nawet nie wytaczają się. Wiesz może jak się do niej dostać? Po rozebraniu maga mam tylko kawałek mechanizmu który wciąż jest obudowany Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Jeżeli znasz angielski, to może Ci pomoże. Quote Link to post Share on other sites
MartinTesso Posted June 4, 2016 Author Report Share Posted June 4, 2016 Uszkodzona jest sprężyna. https://zapodaj.net/528aec55acf4c.jpg.html Ta sprężynka powinna być w kształcie spirali nałożona w tą "pałkę" na górze magazynka. Da sie kupić samą część? Quote Link to post Share on other sites
żaba22 Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 W moim hi capie do ak był ten sam problem. Należało przypiłować ten "ząb" który trzyma kulki Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Jeżeli nie uda Ci się naprawić sprężynki - podgiąć czy coś - to wystaw ogłoszenie w komisie, że szukasz takiej sprężyny. Może ktoś ma hi-capa z np. połamaną obudową, ale sprawnymi flakami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts