Godek Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Witam wszystkich. Jako, że jest to mój pierwszy post na forum wypadałoby się przedstawić: Jarosław Mejer, pracujący student dzienny. Temat piszę w celu pozyskania opinii na temat repliki karabinu szturmowego ASG AEG-SRT 18. Co prawda broń i tak już zakupiłem, jednak wolałbym wiedzieć na zapas o wszelkich "mankamentach" tego produktu. Dodam tylko, że przygodę z ASG zacząłem niecałe pół roku temu, więc nie jestem wybrednym koneserem. Jest to moja pierwsza zakupiona replika. Za wszelkie opinie z góry serdecznie dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Aracz Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Nie upuszczaj, nie obijaj po ścianach... Najlepiej też nie inwestuj więcej pieniędzy. Dużo tu nie ma co mówić, budżetowe, chińskie M4. Uważałbym na luzy i dokręcanie śrubek w ich przypadku, bo materiał wykonania nie wydaje się zbyt bezpieczny. Radziłbym oszczędzać selektor, bo w tanim M4 które sobie kiedyś kupiłem dosyć szybko przestał działać i nie spodziewam się, by tu było inaczej. No i taka krótka sprawa. Według mnie, nowi powinni być wybredni. Wybrać jak najlepszy produkt, by później nie przepłacać na późniejsze zastępowanie go innym ^^ Jak kupiłeś to się baw, jak mechanicznie nie uszkodzisz i nie zaczniesz wprowadzać zbyt mocnych części, powinien chociaż trochę posłużyć. Wewnętrznych usterek w stocku ponoć Spartaki okropnie wiele nie mają (oczywiście trochę ich jest), jednak z tego co słyszałem, rozpadają się od patrzenia (zresztą, większość plastikowych replik M4 (w tym i moja) też). Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Fun Fact - Spartaka da się przestrzelić na wylot :D Quote Link to post Share on other sites
Godek Posted June 8, 2016 Author Report Share Posted June 8, 2016 Nie ukrywam, że za taką cenę spodziewałem się chińskiego badziewia. Rzucać po ścianach i upuszczać nie zamierzam, liczę tylko na to, że na jakieś dwa lata mi starczy. Nie chciałem za bardzo kupować niczego droższego gdyż nie wiem na ile mnie to wkręci. Jeżeli po kilku sesjach uznam, że to jest to - zainwestuje w coś porządnego. Wielkie dzięki za opinie, chociaż ta z przestrzeleniem na wylot nieco mnie przeraziła :D Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Jeśli dobrze pamiętam, w Spartacowych Emkach zdarza się że pęka body w okolicach przedniego pinu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts