Kubolakuba Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Cześć Posiadam replikę Specna arms SA-V05: http://gunfire.pl/product-pol-1152205878-Replika-karabinka-SA-V05.html i poszukuję do niej pakietu Li-Po. Musi być to pakiet który pasuje do kolby SF. Najlepiej żeby miał T-connect, oraz 7,4 V. Czy możecie mi polecić jakiś akumulator i najlepiej jeszcze dobrą ładowarkę do niego? Quote Link to post Share on other sites
Kubolakuba Posted June 10, 2016 Author Report Share Posted June 10, 2016 Myślałem o takim pakiecie: http://gunfire.pl/product-pol-1152199211-Ladowarka-Redox-BETA-z-zasilaczem.html + http://gunfire.pl/product-pol-1152207586-Akumulator-LiPo-7-4V-2000mAh-15-30C-T-connect-DEANS-.html Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Ładowarka jest ok, lipole Turnigy Nano-Tech są tańsze. Quote Link to post Share on other sites
Kubolakuba Posted June 10, 2016 Author Report Share Posted June 10, 2016 Ryzbor zależy mi na jakości nie cenie, a te batki mają bardzo dobre opinie z tego co pytałem ludzi i szukałem na internecie. A pozatym GF nie ma tych baterii w sklepie i różnica w cenie to by była cena wysyłki :D Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 A te opinie to od speców elektroników, może osób które przerobiły wagony baterii, czy Krzysia lat 13, który tuningował Cymę 028 i zostawił świetną opinię pod chińskim akumulatorkiem? Quote Link to post Share on other sites
Kubolakuba Posted June 10, 2016 Author Report Share Posted June 10, 2016 Nie, opinie od ludzi którzy siedzą w asg po 10-15 lat i mają repliki warte kilka tyś. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Electro River, Tunigy, Zippy, Arma Tech, to wszytko ta sama jakość, Redox może czasem lepiej, ale zależy jaki się trafi egzemplarz tych pozostałych. W replikach ujdą, ale w modelarstwie to bida z nędzą. Wydajność prądowa często niższa niż na etykiecie, taki sam Redox i Electro River w tej samej replice - pierwszy działa normalnie, drugi nie daje rady i się grzeje :) Quote Link to post Share on other sites
Kubolakuba Posted June 10, 2016 Author Report Share Posted June 10, 2016 Ok, dzięki :D Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 (edited) Cóż, odpowiednik Turnigy Nano-Tech jest 30zł tańszy, to już prawie midcap : ) Przy czym na pewno nie będzie gorszy. Edited June 11, 2016 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Telkontar Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 Nano tech w porównaniu do zwykłych baterii mają o wiele mniejsza żywotność i pojemność. Połowa mojej ekipy rzuciła się na nie, gdy wyszły, bo to przecież Turnigy i teraz żałują, a z tych batek działa jeszcze jedna i to jako zapas. Zwykle Turnigy za to ciągle dają radę. Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 (edited) Tunigy znalazło grupę frajerów, którym można opchnąć ogniwa klasy B, bo i tak nie mają pojęcia co kupują, wystarczy im, że to LiPo. Tak powstała seria Nano Tech. Miałem, wszystkie spuchły... Obecnie używam Zippy, też potrafią zdechnąć, ale są tanie jak barszcz i nie szkoda po jakimś czasie wymienić. Do tego kilka Redoxów i jeden Electro River, z którym nie mam za bardzo co zrobić, bo to 3S. W replice do której został kupiony nie daje rady, a reszta znowu nie przeznaczona na takie szaleństwa z napięciem :P Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Edited June 12, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts