sholz1 Posted June 28, 2016 Report Share Posted June 28, 2016 (edited) Witam :icon_smile: Mam problem z moją vsr'ką.. Mianowicie pomijając fakt iż ciężko się przeładowuje przez mocną sprężynę, to jest jeszcze jeden problem.. Ogólnie kiedy ruszam zamkiem (tak jakbym chciał przeładować ale nie do końca) to wszystko chodzi gładko, ale kiedy tylko przeładuje (czyli tak jakby zaskoczy) to strasznie ciężko jest wsadzić zamek z powrotem :/ Tak jakby tam coś ocierało, ale dopiero po przeładowaniu :/ Prosiłbym o pomoc w miarę możliwości :icon_smile: Edited June 28, 2016 by sholz1 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 28, 2016 Report Share Posted June 28, 2016 Skutek konstrukcji spustu. Zainwestuj w spust i tłok zazębiające się pod kątem 90 stopni, a nie 45 jak w stocku. Quote Link to post Share on other sites
sholz1 Posted June 28, 2016 Author Report Share Posted June 28, 2016 Zespół spustowy jest od airsoft pro, tak samo jak tłok i cylinder :/ Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted June 28, 2016 Report Share Posted June 28, 2016 Proste wyjaśnienie: http://www.x-fire.org/vsr10/e.triggerproblem.html Quote Link to post Share on other sites
Foxtrott Posted June 29, 2016 Report Share Posted June 29, 2016 (edited) mam ten sam problem w EDM200.. Po naciągnięciu sprężyny, ciężko wsadzić zamek z powrotem. Tłok, cylinder cały komplet jest od PDI.. z tym że u mnie zespołu spustowego nie da się wymienić.. :( Można to jakoś obejść? https://zapodaj.net/b324e4659c79b.jpg.html Edited June 29, 2016 by Foxtrott Quote Link to post Share on other sites
sholz1 Posted June 29, 2016 Author Report Share Posted June 29, 2016 A nasmarowanie nie pomaga ? Sam nie mam w tej chwili jak nasmarować (dopiero za pare dni) więc pytam :) Quote Link to post Share on other sites
sholz1 Posted July 4, 2016 Author Report Share Posted July 4, 2016 PROBLEM ROZWIĄZANY!!! Okazało się że śruba trzymająca body (bliżej spustu) była zbyt długa i tarła o cylinder.. nie czułem tego przed naciągnięciem zamka w pełni, ponieważ w powrocie pomagała mi sprężyna. Wystarczyło pod śrubkę dać podkładkę aby była trochę wyżej, i problem z głowy :) Tak więc temat do zamknięcia :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts