Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Cyma CM.008 Podójne kulki, brak mocy, brak kulek)

Recommended Posts

Od razy zaznaczę że jestem nowy zarówno na forum jak i w świecie ASG. Mam problem z Cymą 008. Po paru strzałach nagle traci moc kulki opadają po 3 metrach. Powiedzmy są takie 2 strzały i wraca do normy aby problem powtórzył się za chwile. Czasami też są puste strzały lub lecą 2 kulki. Cymka jest cała w stocku a kulki to Rocketsy 0.25g.

Edited by ludikbar

Problem chyba rozwiązany. Nie mam jak dużej próbować ale poszło z pół mida i wszystko OK. Problem był w tym że lufa z gumką byłą za mocno włożona do komory. Przez to otwór wlotu kulki się zmniejszał (kołnierz podwijał się w komorze). Testowałem to zatykając otwór wlotu magazynka wkładając kulkę przed komorę i mocno dmuchając (aż w uszach piszczało) i kulka stałą w miejscu NIC. Po paru próbach znalazłem optymalna ustawienie. Test papierka też zaliczony.

Teraz mam troszkę inny pytanie Warto wymienić na zieloną G&G. Ogólnie replika już bez gwarancji.

• 1 month later...

Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu, gdyż mam dość zbliżony problem.

Mianowicie dwutygodniowa replika CM040K, zarówno na ori Hi-cap jak i na Cymowskich Midach zdarzają się puste strzały przy serii oraz niektóre strzały (auto i single) są zdecydowanie słabsze. Wyczyściłem lufę i Hop-Up z oleju/smaru fabrycznego plującego z gearboxa, wyczyściłem nieco sam przód tłoka i gumowy amortyzator na głowicy jak i dysze w niej. W środku, jedyne co widzę jest definitywnie gówniane to dysza bez doszczelnienia.

Co o tym myślicie?