groszekoki Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Wiem, że olejek pomaga, bo mam ;) mimo zastosowania olejku, nie chciała wejść nawet z 1 warstwą - ciasno już wchodziła bez teflonu. Test papierka replika przechodzi wzorowo ;) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 . Generalnie chodzi o to, żeby zatkać kanał, którym wprowadzane są kulki oraz wylot lufy, a przez pozostały otwór wtłaczać powietrze. Jak masz strzykawkę, to jest szczelne. Wytłumaczysz mi w jakim celu zatyka się kanał, którym wprowadzane są kulki? O ile wiem, to dysza uszczelnia się z kołnierzem gumki i przy wzorowej szczelności wystarczy zatkać tylko koniec lufy... Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Jeżeli wtłaczasz to powietrze dyszą w pozycji wysuniętej, to tak jak mówisz. Natomiast jeśli w inny sposób (na przykład wężem nałożonym na wlot komory), to trzeba kanał doprowadzający kulki zatkać. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 No niech będzie. Pytanie tylko - po co sprawdzać coś w ten sposób, skoro w praktyce potrzebujemy szczelności na dyszy wysuniętej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts