Faraday Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Witam, chciałbym zacząć przygodę z ASG i szukam swojego pierwszego pistoletu. Kompletnie się na tym nie znam dlatego zwracam się o pomoc do bardziej doświadczonych. Do końca nie wiem co mogę oczekiwać za taką cenę ale fajnie jak bym dostał za tą kwotę BLOWBACK i lufę gwintowaną. Myślałem nad Walther P99 ze względu na wygląd (wiem że to nie najlepsze kryterium ale też ważne) niestety znalazłem tylko Umarex ( a ta firma nie cieszy się najlepszą opinią na forum ) a P990 z CG jest już chyba niedostępne. Co polecacie za takie pieniądze ? Jak najbardziej bezawaryjne i bezobsługowe. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 To ma być typowe ASG i będziesz chciał strzelać do ludzi? Jeśli tak to wszędzie znajdziesz wpisy, że pistolet nie nadaje się na początek, bo nie będziesz mieć szans. W ASG nie występują gwintowane lufy, bo nic by nie dały. Tutaj kulka jest podkręcana innaczej. Jeśli to ma być do strzelania do puszek to może lepiej sięgnąć po wiatrówkę i zapytać się na jakimś forum wiatrówkowym. Quote Link to post Share on other sites
Faraday Posted August 1, 2016 Author Report Share Posted August 1, 2016 (edited) Zapomniałem dodać. Strzelane będzie raczej do tarcz i puszek. Miałem okazje ostatnio postrzelać ASG na CO2 i wiatrówką. ASG daję o wiele większą frajdę ze strzelania pomimo mniejszej celności. Z tego co zdążyłem się zorientować w/w Walther posiada 450 FPS, zastanawiam się czy to nie za dużo jak na pierwszy ASG, Jest też wersja na baterie z tymże z mniejszą siłą i chyba bez BlowBack ( jednak podnosi to realizm ) ale za to można ją kupić za mniej niż 200 zł Edited August 1, 2016 by Faraday Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 W ASG nie występują gwintowane lufy, bo nic by nie dały. Czy działają, czy też nie - istnieją. Miałem okazje ostatnio postrzelać ASG na CO2 i wiatrówką. ASG daję o wiele większą frajdę ze strzelania pomimo mniejszej celności. Jaką różnicę robi czy strzelasz kulkami plastikowymi, stalowymi czy śrutem? Bo istnieją wiatrówki z blowbackiem, w tym przekalibrowane repliki ASG (Colt KWC występuje także w wersji 4.5mm, jeśli się nie mylę, na kulki stalowe), ale także sprzęty pokroju Beretty Px4 Storm, z blowbackiem, na śrut 4.5mm. Inna sprawa, że to już ponad budżet. Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Zapomniałem dodać. Strzelane będzie raczej do tarcz i puszek. Miałem okazje ostatnio postrzelać ASG na CO2 i wiatrówką. ASG daję o wiele większą frajdę ze strzelania pomimo mniejszej celności. Czyli cieszy Cię to, że nie możesz trafić w cel ? :D Powiedz z jakich dokładnie modeli strzelałeś,że wyciągnąłeś taki wniosek. Na wynalazki zasilane bateriami nawet nie patrz. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Otto - z tym gwintowaniem to specjalnie zastosowałem takie uproszczenie, bo to jest może promil przypadków a i tak większość asgejów nie wie, że ktoś to próbował. Faraday - Tobie się chyba słowo wiatrówka kojarzy z bronią jednostrzałową i to zapewne tylko z łamaną lufą. Są jak najbardziej pistolety powtarzalne i z blowbackiem. Z drugiej strony, jeśli zachce ci się walić do ludzi i ten pistolet będzie przyczyną nowej zajawki (tak było u mnie) to może warto wybrać sprzęt asg. Potem może się z rzadka przydać. Uprzedzam tylko, że w świecie asg za celne trafienie uznaje się strzał w sylwetkę a nie w dychę na tarczy, która ma 14x14 cm. Quote Link to post Share on other sites
Faraday Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 Pisząc że ASG daje większą frajdę ze strzelania miałem na myśli dokładnie to co napisał mareq. Przy strzelaniu jednostrzałową łamaną wiatrówką tempo jest o wiele mniejsze. Jako laikowi bardziej przypasowało strzelanie z ASG choć niewykluczam w przyszłosci kupienia wiatrówki :) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 No to nie doczytałeś wszystkiego co napisałem. Wiatrówki też masz dostępne jako repliki istniejących broni i mogą tak samo strzelać raz za razem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts