Nikio Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 Witajcie! Mam problem z moją repliką M4A1 firmy P&J. Po złożeniu gearboxa, umieszczeniu silniczka w chwycie gdy chcę sprawdzić czy gearbox pracuje jest pierwszy wystrzał i potem prąd przestaje docierać do silniczka. Nie jest to wina kostki stykowej. Dopiero po rozłożeniu i ponownym złożeniu gearboxa prąd od nowa dociera. O co może chodzić? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 Jest możliwe, że łącznik kostki jest za gruby i blokuje się na miejscu. Pewnie jak będziesz strzelał ogniem ciągłym nie będzie tego problemu. Quote Link to post Share on other sites
Nikio Posted August 5, 2016 Author Report Share Posted August 5, 2016 Wlasnie nie ;/ Czy na semi, czy na auto po 1 strzale prad przestaje docierać do silniczka... Dodam ze nic go nie blokuje bo nawet po wyciagnieciu z raczki on nadal nie pracuje. Dopiero po rozlozeniu i zlozeniu gearboxa znow silniczek ma moc i jak trzymam spust ciagle się kreci az do momentu gdy zrobi on pierwszy strzal. Przed strzalem caly czas działa. Dopiero jak dokręce silniczek i mechanizm strzeli - prąd się konczy i zabawa zaczyna się od nowa ... Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 Może przerywacz źle działa i blokuje zworę kostki stykowej? pamiętaj że on lekko "unosi" zworę i wtedy spust nie sięga do zwory - nie zbliża jej do styków. Jak rozkręcasz to może się luzuje i opada (stąd znowu działa). Quote Link to post Share on other sites
Nikio Posted August 5, 2016 Author Report Share Posted August 5, 2016 Powiedzmy ze to jest problemem ale jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 sprawdź czy w ogóle ma sprężynę (widać ją od strony listwy selektora) , a jeśli ma to czy luźno chodzi w osi może być za mocno przykręcony - wtedy mimo sprężyny nie będzie wracał. Quote Link to post Share on other sites
Nikio Posted August 5, 2016 Author Report Share Posted August 5, 2016 sprawdź czy w ogóle ma sprężynę (widać ją od strony listwy selektora) , a jeśli ma to czy luźno chodzi w osi może być za mocno przykręcony - wtedy mimo sprężyny nie będzie wracał. Wszystko jest ok, nie jest za mocno ani nic :/ Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 No to nie mam pomysłu :( A układ jest z mos-fetem czy bez? Quote Link to post Share on other sites
Nikio Posted August 5, 2016 Author Report Share Posted August 5, 2016 chyba bez Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Chyba? :) Łatwo to sprawdzić. Jest coś między baterią a silnikiem na kablach? :) Quote Link to post Share on other sites
Nikio Posted August 6, 2016 Author Report Share Posted August 6, 2016 dobra nie ważne, już po problemie ale mam nowy problem ;/ po całym dniu strzelania zablokowal mi się tlok - naciagnal się i nie idzie go w żaden sposób przepchać a silniczek nie da rady się krecic... Musze rozkrecac? Czemu tak się blokuje? Quote Link to post Share on other sites
Wiosło Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Miałem 2 dni temu to samo, batka jest za słaba żeby to ruszyć. http://forum.wmasg.pl/topic/160753-prawdopodobnie-zaciety-gb-w-g36-jg/ Quote Link to post Share on other sites
Nikio Posted August 6, 2016 Author Report Share Posted August 6, 2016 Mam baterie Ni-MH 2200 mAH 9.6v wiec to raczej nie wina baterii Quote Link to post Share on other sites
Wiosło Posted August 6, 2016 Report Share Posted August 6, 2016 Zwolnij sprężynę tak jak to opisałem i potem spróbuj strzelić. !!!Uwaga robisz to na własną odpowiedzialność, przy takim zwalnianiu tłoka jest niewielka szansa że się coś uszkodzi!!! Quote Link to post Share on other sites
Nikio Posted August 7, 2016 Author Report Share Posted August 7, 2016 Dzieki wielkie, problem rozwiązany :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts