demon131371 Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Witam. Chciałbym nagrywać strzelanki z poziomu mojej cymy. Jednak nie wiem jak zamontować na niej kamerę??? Chodzi mi o montaż na standardowym gwincie aparatowym. Wiercenie dziur w replice nie wchodzi w grę. Proszę o pomoc ! :) Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Przylepiec na body lub kolbę, kilka "jointów" żeby zbudować z nich szyjkę, możliwą do regulacji i YOLO. Link to post Share on other sites
demon131371 Posted August 10, 2016 Author Report Share Posted August 10, 2016 Przylepiec na body lub kolbę, kilka "jointów" żeby zbudować z nich szyjkę, możliwą do regulacji i YOLO. A nie odpadnie mi to od repliki??, bo nie chciałbym zgubić aparatu np. jak będę szedł przez krzaczory :) Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 (edited) Ostatnio, po trzech latach zdejmowałem przylepca z kolby na mp5 (oryginalny - na kleju 3m). Pomimo podgrzania, według rad do łatwiejszego usuwania, klej nie chciał puścić, mimo że ciągnąłem z całej siły, a kolba wręcz parzyła :icon_mrgreen: Drugi wisi na kasku motocyklowym taty. Sprawdzany przy prędkościach 1 do ~250km/h. Ewentualnie montaż do rurek na lufę. Jednak, mimo wszystko, jeśli nie chcesz nagrywać siebie, a otoczenie, to noś kamerę na głowie. GP nie ma stabilizacji, więc na karabinku wyjdą Ci tylko rozmyte bełty. Głowa to dobry stabilizator, nadrabia nieco straty - kup headstrap, lub montaż na hełm jeśli w nim biegasz. Na hełmach, również sprawdzi się przylepiec. Edited August 10, 2016 by Emcet Link to post Share on other sites
demon131371 Posted August 11, 2016 Author Report Share Posted August 11, 2016 Ostatnio, po trzech latach zdejmowałem przylepca z kolby na mp5 (oryginalny - na kleju 3m). Pomimo podgrzania, według rad do łatwiejszego usuwania, klej nie chciał puścić, mimo że ciągnąłem z całej siły, a kolba wręcz parzyła :icon_mrgreen: Drugi wisi na kasku motocyklowym taty. Sprawdzany przy prędkościach 1 do ~250km/h. Ewentualnie montaż do rurek na lufę. Jednak, mimo wszystko, jeśli nie chcesz nagrywać siebie, a otoczenie, to noś kamerę na głowie. GP nie ma stabilizacji, więc na karabinku wyjdą Ci tylko rozmyte bełty. Głowa to dobry stabilizator, nadrabia nieco straty - kup headstrap, lub montaż na hełm jeśli w nim biegasz. Na hełmach, również sprawdzi się przylepiec. Dzięki bardzo za pomoc :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts