PJ Camejaro Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 Witam otóż jakiś czas temu zakupiłem na gunfire ładowarkę Redox Beta + zasilacz gdy przyszła normalnie ładowałem nią lipo po jakimś czasie gdy poszedłem do drugiego domu zaczął pojawiać się notorycznie błąd: input vol err.. próbowałem w różnych mieszkaniach podłączać lecz problem nie ustępował. Wysłałem ładowarkę na gwarancje czekałem 10 dni od przyjęcia przez nich tej ładowarki, wkońcu odesłali... dostałem ją dziś podlączyłem do gniazda super pięknie ładuje potem poszedłem do drugiego domu i znowu zaczął sie pojawiać błąd input vol err... o co może tu chodzić? Już powoli zaczynam żałować że nie kupiłem zwykłej ładowarki... Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 Jest to błąd zasilacza ładowarki, daje zbyt duże lub zbyt małe napięcie i ładowarka przerywa ładowanie. Zastąp zasilacz innym o potrzebnych parametrach i wszystko będzie działać pięknie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 12, 2016 Report Share Posted August 12, 2016 Ale czekaj :D w jednym domu ładuje ok a w drugim źle ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 12, 2016 Report Share Posted August 12, 2016 Przeprowadź się, to ładowarka zacznie działać. Quote Link to post Share on other sites
PJ Camejaro Posted August 12, 2016 Author Report Share Posted August 12, 2016 Wszedzie nie laduje xd czy to u kolegi czy na dzialce teraz sprobowalem podlaczyc i o dziwo zaczelo ladowac ale przestalo po 6 minutach i znow wyskoczyl blad input vol err o.O Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 (edited) Wymień zasilacz i będzie po problemie, często i gęsto jest tak że zasilacz pracuje na granicy dobrego napięcia przez kilka/kilkanaście minut albo i sekund a potem napięcie się zmienia i pokazuje błąd. Użyj dowolnego innego zasilacza który mieści się w przedziale dobrego napięcia, (11-18V dla redox alpha) beta ma chyba to samo sprawdź w instrukcji lub na obudowie. U mnie było tak że chwile dawał powyżej 11v i wszystko działało a nagle input vol err patrze miernikiem a tutaj 10,3v.. Wymieniłem zasilacz na stabilny i działa pięknie. Na upartego możesz też krokodylkami do samochodowego aku 12v podłączyć (zamiast zasilacza) i sprawdzić czy pracuje poprawnie. Edited August 13, 2016 by Simur Quote Link to post Share on other sites
PJ Camejaro Posted August 13, 2016 Author Report Share Posted August 13, 2016 Dobra dzięki wielkie za pomoc :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts