Kryngerus Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 Witam. Czy ktoś ma, miał lub wie coś na temat AEG'ów od WE HK416? Tak szczególnie interesuje mnie ta replika: http://gunfire.pl/product-pol-1152204148-Replika-karabinka-WE-416-Torgue-motor-version-.html Nigdzie nie znalazłem info o 416 AEG od WE (wszędzie głównie SCAR'y). Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 (edited) Witaj, mam tę replikę od jakiś 2 lat. Co chciałbyś o niej wiedzieć? Edited August 16, 2016 by kubasekekek Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted August 16, 2016 Author Report Share Posted August 16, 2016 Jaka jest po wyjęciu z pudełka, co warto zrobić na początek. Jeśli tuningowałeś - było ciężko? Chciałbym tą replikę używać naprzemiennie do ASG i reko JWK (brak oznaczeń nie szkodzi, się pomaluje bo to nie je amelinium :P). Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted August 17, 2016 Author Report Share Posted August 17, 2016 Kurde, nie mogę znaleźć tej pozycji na stronie producenta. Pytanie do Ciebie, masz konkretnie ten model, czy WE-888 drugiej generacji? W sumie to chyba wszystko jedno, czy jest jakaś różnica poza tym "High torque" silnikiem? Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted August 18, 2016 Report Share Posted August 18, 2016 Witaj, Mam replikę HK od momentu jej wyjścia na rynek Polski. W replice nic nie zmieniałem, po serwisie wstępnym i doszczelnieniu układu dała na chrono 460 FPS. Miałem już 2 inne repliki WE i jestem z nich bardzo zadowolony. Na + Lufa i komora, bardzo fajna szczelność i spasowanie Wykonanie zewnętrzne w klasie VFC (niestety nie ma markingsów) Zwalniacz springa na pozycji selektora SAFE Stokowo wzmacniany GB poprzez wykonanie nacięć w oknie cylindra. Mocny silnik Na - Silnik piszczy na zębatkach Prowadnica kolby jest malowana bardzo słabą farbą W razie czego zapraszam na PW, odpowiem na wszelkie pytania Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted August 18, 2016 Report Share Posted August 18, 2016 Jaka jest po wyjęciu z pudełka, co warto zrobić na początek. Jeśli tuningowałeś - było ciężko? Chciałbym tą replikę używać naprzemiennie do ASG i reko JWK (brak oznaczeń nie szkodzi, się pomaluje bo to nie je amelinium :icon_razz:). Mój egzemplarz po wyjęciu z pudełka miał 456 fps. Nic nie grzebałem w GB, zmieniłem tylko lufę i gumkę hop-up ma teraz 480fps. Pracuje świetnie i wykonana jest super. W moim egzemplarzu nie piszczał silnik od samego początku pięknie chodzi. A i też jest z pierwszej partii która przyszła do Polski :P Kurde, nie mogę znaleźć tej pozycji na stronie producenta. Pytanie do Ciebie, masz konkretnie ten model, czy WE-888 drugiej generacji? W sumie to chyba wszystko jedno, czy jest jakaś różnica poza tym "High torque" silnikiem? Mam konkretnie ten model z linka. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted August 18, 2016 Author Report Share Posted August 18, 2016 Tak myślałem, żeby na start wsadzić tam GATE'a PicoSSR3, kable niskooporowe oraz czarną gumkę Systemy. Sprężyny nie opłaca się chyba wymieniać - to nie HK417 żeby z tego wyborówkę robić :P Pytanie jak z CQB? Wymiana sprężyny to utrata gwarancji? Ciekawe co za sprężyna tam siedzi w stock'u, bo jest jakaś o nieregularnym stock'u i sądząc po FPS'ach to pewnie jakaś M130. I pytanko - co to za "bezpiecznik" siedzi w stock'u? Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted August 18, 2016 Report Share Posted August 18, 2016 Co do gwarancji to pewnie jak wymienią Ci przy zakupie to będzie, a jeśli sam to zrobisz to raczej utracisz. Bezpiecznika nie ma w replice. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted August 19, 2016 Author Report Share Posted August 19, 2016 To nie wiem dlaczego na stronie wpis o bezpieczniku jest :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts