Gr4b4rz Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Witam po jednej z strzelanek zauważyłem nagły spadek zasięgu prawie o 20 metrów. Rozłożyłem repke na czynniki pierwszę sprawdzam szczelność układu no i chyba trafiłem, jak w tytule brak efektu strzykawy jak by o ring na gł. tłoka się i przepuszczał powietrze jak filtr a nie zasysał. założony bore up. gearbox v3. Pytanie do ekspertów, wymiana o-ringa czy to wina gł. tłoka? Jeżeli wymiana o-ringa może mi ktoś przybliżyć wymiary pierścienia? bo u mnie wychodzi że jest gruba na troszke ponad 2 mm a całkowita średnica całej to 25 mm Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Jeśli głowica tloka nie jest pęknięta, to tak, jest to wina uszczelki. Weź ten oring co masz, idź do hydraulicznego i sobie dobierz odpowiedni... Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 (edited) Na pewno głowicę też masz do BU? Edited September 3, 2016 by matrigs Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted September 12, 2016 Author Report Share Posted September 12, 2016 Wybaczcie że odpisuje tak późno ale brak czasu. Admin trafił o-ring znalazłem tej samej średnicy całkowitej ale jest może 2 dychy szerszy no i efekt strzykawki wrócił i chyba jest nawet lepiej niż było na "stokowym" oringu z SHS'a Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts