raitokun Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Witam, mam problem z selektorem ognia w moim kalachu. Dźwignia na samej górze jest zablokowana i jest okej, na środku jest ogień ciągły i na samym dole pojedynczy, ale kiedy już z semi dam dźwignie o jeden tryb do góry to powinno być auto a dalej jest semi. Dopiero gdy zablokuje spust i dam dźwignie ma auto to działa auto. Czy ktoś wie co może być przyczyną? Przepraszam jak coś bo pisze z telefonu. Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Częsta przypadłość przy selektorach w ak. Albo ci się ąbki przy manipulatorach selektora przestawiły albo w gorszym wypadku problem z samą płytką selektora i przerywaczem, złe ustawienie. Dzieje się tak od niedawna? Quote Link to post Share on other sites
raitokun Posted September 20, 2016 Author Report Share Posted September 20, 2016 Replika miała zmieniane okablowanie i wtedy selektor ognia założyłem o jeden ząbek źle ponieważ dźwignia nie dochodziła do samej góry i wczoraj wyjalem gearbox z body i zmieniłem o ten jeden zabek. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Po prostu już po rozebraniu selektroa wyrobiła się część, to bardzo częsta przypadłość w ak od boyi której sam doświadczyłem. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 Podczepię się pod temat ;) Mój problem wygląda trochę inaczej. Otóż na ustawieniu auto oraz semi, mam tryb automatyczny. Dopiero po maksymalnym przestawieniu selektora na sam dół - muszę aż go lekko odgiąć bo przeszkadza wystający "dynks" od odpinania magazynka - włącza się tryb semi. Zębatki selektora są prawidłowo ustawione. Jakieś pomysły albo rady co wymienić? ;) Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted October 4, 2016 Report Share Posted October 4, 2016 Wygląda na zjechany przerywacz. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 Hmm..a jest opcja, że źle go zamontowałem przy składaniu GB? Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 Przerywacza raczej nie wymontowywałeś przy rozbieraniu gb. Jeszcze płytka może być od selektora winna. Wyjmij sam gb z body i zobacz jak będzie działało jak będziez ręcznie płytkę przestawiał. Posuwając lewo/prawo. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 Możliwe właśnie że i płytka mogła jakoś się wytrzeć, tam masz taki dzyndzel ze sprężynką który przesuwa przerywacz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts