hopup Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 (edited) Witam ! Jakiś czas temu kupiłem w sklepie magi Cymy do AK, takie : http://azteko.pl/cym...kulek-p-16.html , po dwóch - trzech podpięciach pourywały się tylne zaczepy ( te ząbki). Chciałbym pokombinować z dorobieniem metalowych lub kupnem zepsutych magów i przełożeniem całych zaczepów i tutaj mam problem : Jak rozebrać takiego maga ? Dzięki za pomoc ! Edited October 5, 2016 by hopup Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 (edited) A więc: w przednim zaczeniue masz taki bolec który powiniene przechodzić przec całą jego długość, poziomo. Wybijasz go, zdejmujesz zaczep i voila. Powinieneś móc wysunąć cały wkład do góry. A jeśli nie, od dołu masz wsuwaną blaszkę, którą wysuwasz do tyłu, czasem mona się z tym pomęczyć, bo różnie są spasowane, i wtedy ci się odsłania dno maga. I możesz go wysunąć do góry. Po zdjęciu zaczepu oczywiście. Od siebie dodam, że jeśli nie chcesz się martwić o magi... Kup skorpuy od wersji palnej, i wpasuj w nie wkłady, koszt jednej skorupy używanej to około 20 zł. A nic jej ci już nie popsuje. Będziesz mógł gwoździe wbijać i pompki na nich robić. Edited October 5, 2016 by Kriss88 Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 Za 20zł raczej ciężko dostać magazynek od palnego. W tym momencie na allegro zaczynają się od ponad 50zł (licząc z wysyłką). Pytanie czy wkłady od cymy będą bezproblemowo pasować do metalowych skorup. Przerabiałem bakelit i pluma do 74 i jest dużo piłowania, szlifowania i niewiele wkładów pasuje (np. cymowskie są za długie). Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Mi chodzi o stalowe. od 47'mki. Same skorupy często bez sprężyny bądź stopek kupywałem po 15-16-17 zł za sztukę. Czasem trochę przyrdzewiałe, ale dodają tylko uroku. Wystarczy trochę popolować. I wkłady od cymy wchodziły bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
hopup Posted October 6, 2016 Author Report Share Posted October 6, 2016 Kriss88 - czyli tylne zaczepy ( te, które stykają się z dźwignią zwalaniania magazynka ) pasują od ostrego bez problemu do Boyi ? Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted October 7, 2016 Report Share Posted October 7, 2016 Tylne trzeba usunąć/obciąć jesli chcesz je wpasować w skorupę od palnego. Quote Link to post Share on other sites
hopup Posted December 12, 2016 Author Report Share Posted December 12, 2016 A gdybym chciał po prostu mieć magazynek od ostrego bez wkładu, to wchodzi w gniazdo Boyi bez problemu ? Mowa o replice RK-10 i magu od AKM Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts