DreyTG Posted October 8, 2016 Report Share Posted October 8, 2016 Chciałem się zapytać czemu przeważnie montuje się puszkę ANPEQ na górnej szynie RIS, a nie np. po bokach? PS. Jestem nowym w świecie airsoftu więc proszę o wyrozumiałość ;) Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted October 9, 2016 Report Share Posted October 9, 2016 Bo komuś się tak podoba? Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted October 9, 2016 Report Share Posted October 9, 2016 Oryginalny an/peq-15 jest wyposażony w diody sygnalizujące tryb pracy. Diody umieszczone są od góry (przy pokrętle trybów) i z tyłu (na środku, na lewo od wtyku włącznika żelowego). Do tego dochodzi łatwość manipulowania pokrętłem trybu pracy. Pewno są też i inne powody (np na boczne szyny latarka nadaje siębardziej niż na górną...) ale jakoś dłużej się nie zastanawiałem. Quote Link to post Share on other sites
DreyTG Posted October 9, 2016 Author Report Share Posted October 9, 2016 Dzięki za odpowiedź! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts