Grover Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Tak jak w temacie nówka Cm.028 A znosi na prawo, czy moje myśli, że wina leży po stronie stockowej gumki są rozwiązaniem? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Prawdopodobnie tak. Quote Link to post Share on other sites
Grover Posted October 13, 2016 Author Report Share Posted October 13, 2016 Co zrobić by zniwelować ten efekt do maksymalnego poziomu ? Quote Link to post Share on other sites
Bobstein Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Może lufa w zatrzasku luźno siedzi i sią obruszyła? Zdejmij zatrzask i zobacz czy nacięcia na lufie są identycznie usytuowane. Możliwe że z prawej strony komory nacięcie jest odrobinę niżej (lufa minimalnie obrócona). Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted October 15, 2016 Report Share Posted October 15, 2016 Zapewne przekręciła Ci się lufa na zatrzasku, bądź dystanser nie siedzi równo / możliwe również, że cała gumka wypadła ze swojej prowadnicy/rowka (bardzo rzadko, lecz też się zdarza). Najłatwiej jest to sprawdzić mając wyciągniętą komorę oraz lufę - włączamy hop up po czym przystawiamy do oka od strony komory. Powstały punkt docisku musi być idealnie na środku. Zapewne jak w większości przypadków lufa będzie się przy niewielkiej sile przekręcać w okół własnej osi względem komory - warto to również zablokować. Podsumowując - w takich przypadkach najlepiej rozebrać wsio i złożyć jeszcze raz. To bardzo prosta operacja, a dzięki niej zyskasz celność. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 Gumka (a dokładniej element podkręcający) mogła też się zużyć nierównomiernie. Jeśli gumka jest stockowa to i tak warto wymienić. Jak długo już jej używasz? Quote Link to post Share on other sites
Grover Posted October 17, 2016 Author Report Share Posted October 17, 2016 Kupiłem replike trzy dni temu, w zabawie z rozkładaniem jestem zielony a zepsuć zupełnie stockowej repliki nie chce. Na zatrzasku zauwarzyłem jakby pękniecie z charakterystycznym garbem, oraz zatrzask siedzi luzno i nie da sie go usztywnić. Czy macie jakiś filmik opisujący dokładne rozłożenie cm 028 A przez serwisanta? Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Jest. Nie jest to cm028 ale replika AK składana tak samo jak cymka bo cymka robiła 028ki w standardzie Tokyo Marui. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts