Kazik94 Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Witam, mam takie pytanie, czy listwa na grzbiecie gearboxa łącząca jego dwie połówki jest niezbędna? W każdej mojej replice zawsze ją montowałem i tym się nie zastanawiałem, lecz teraz zabiera mi ważne milimetry w miejscu na baterie a to mp5k i jest dosyć ciasno. Dodam, że ta listwa i tak luźno się przesuwała w moim empiku. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Nie, kiedy luźno przesuwa się po szkielecie - raczej nie jest. W zasadzie stosuje się ją chyba tylko w celu utrzymania połówek szkieletu "razem" kiedy odkręcane są śruby. Źle spasowane GB + mocne sprężyny potrafią podważać połówki kiedy śruby są wykręcane. Ja natomiast przy rozbiórce zawsze zaczynam od tej listwy, a śruby wykręcam z towarzystwem nacisku na górną połówkę GB. Nie rezygnowałbym z niej tylko w replikach z "otwartym" szkieletem na górze (np. w G36 JG blaszka ta przykrywała spory otwór w szkielecie) bo wtedy ładuje się tam niepotrzebny syf. Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Jak się przesuwa bez oporu to jest zbędna można powiedzieć. Bez niej wszystko będzie działało tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts