LatającyChomik Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 Siema, mam problem, jak wyżej. Czytałem sporo na ten temat, ale zamiast się czegoś dowiedzieć, to mam więcej wątpliwości i obaw. Jestem w stanie zapłacić ~200PLN za gogle, bo są to wystarczające pieniądze by kupić coś porządnego. Tylko co? We wszystkich wątkach które czytałem (również przypiętych) są polecane gogle których się już nie da kupić w nowym stanie. Możecie więc polecić jakieś dobre, a przy tym dostępne? Osobiście na oku mam Bolle x800i https://www.militaria.pl/bolle_tactical/gogle_taktyczne_bolle_x800_x800i_p5191.xml ew. mogę dołożyć do Bolli x1000, jeśli różnica jest znacząca. Czy te są warte swojej ceny i czy w ogóle pasują na zwyczajne, wąskie okulary korekcyjne? Chodzi mi o wygodę i bezpieczeństwo no i nie chciałbym wyglądać jak płetwonurek (nawet gogle strażackie są zdecydowanie za duże). Super by było przeczytać opinię kogoś kto opisywane gogle może przymierzyć na okulary i chwilkę nich pochodzić. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 Są dostępne Bolle X1000 z powiększonym wizjerem dla osób noszących okulary. X800 mogą nie mieścić okularów, zależy to od oprawek.. Quote Link to post Share on other sites
LatającyChomik Posted October 25, 2016 Author Report Share Posted October 25, 2016 Rozumiem że chodzi po prostu o ten model, czy jest to jakiś pokrewny? https://www.militaria.pl/bolle_tactical/gogle_taktyczne_bolle_x1000_x1nstdi_p4831.xml Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 O specjalną wersję X1000. Są różne. Jedna np. miała podwójny wizjer, druga powiększony. Quote Link to post Share on other sites
LatającyChomik Posted October 26, 2016 Author Report Share Posted October 26, 2016 (edited) Rzeczywiście jest taka wersja, ma dopisek RX. Szkoda że nie można znaleźć do nich wymiennego wizjeru, co dla zwykłej wersji nie jest problemem. Dzięki za pomoc. Jeśli ktoś może jeszcze coś napisać w temacie to proszę, śmiało :icon_smile: Edited October 26, 2016 by LatającyChomik Quote Link to post Share on other sites
Amarantus Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Witam Bole x1000 będą ci parować. Najlepiej sprawdzają się x800 Quote Link to post Share on other sites
LatającyChomik Posted October 26, 2016 Author Report Share Posted October 26, 2016 Jeśli tak twierdzisz, może rzeczywiście będzie lepiej. Przynajmniej nie wyjdę ponad planowany budżet i będę mógł dokupić wizjer. Okulary też się powinny zmieścić, są maksymalnie wąskie. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Co nie znaczy, że X800 zmieszczą Twoje okulary. W sumie zawsze możesz zwrócić gogle (przy zakupie przez internet) jeżeli nie będą współgrać z Twoimi okularami. Quote Link to post Share on other sites
LatającyChomik Posted October 26, 2016 Author Report Share Posted October 26, 2016 Wielkością i kształtem moje wyglądają mniej więcej o tak: Składając wszystko do siebie, myślę powinienem zaryzykować na x800. Jak nie będą pasować to stracę 2-3 dychy na przesyłkę czy trochę czasu na odsprzedanie komuś z okolicy. Albo zapłaczę i zapłacę za wkładki ze szkiełkami... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Z takimi nie powinno być za bardzo problemu. Nie zdziw się jednak jak zaparują zimą parę razy ;) Jakiś antifog (np. ten) może być przydatny. Ewentualnie domowe sposoby. Quote Link to post Share on other sites
LatającyChomik Posted October 26, 2016 Author Report Share Posted October 26, 2016 (edited) Ooo.. Nigdy czegoś takiego nie używałem. Jak będzie problem z parowaniem to może się przydać :icon_biggrin: Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc, bez Was pewnie bym się wpakował w coś bezużytecznego. Edited October 26, 2016 by LatającyChomik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts