Amatertu Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Witam serdecznie Planuje tuning mojej repliki, a konkretniej JG 098 (link do repliki http://bit.ly/2f86WbK) i planowałem między innymi zakup lufy precyzyjnej. Mam w planach przerobienie repliki w miarę możliwości na karabin wyborowy i dlatego wpadłem na (chyba) nietypowy pomysł. Otóż lufa wewnętrzna ma długość 510 mm, a ja wpadłem na pomysł kupienia lufy precyzyjnej o długości 640 mm od SRC, konkretniej jest to ta lufa http://bit.ly/2euSLMM. Oczywisty nadmiar lufy planuję zasłonić jakimś tanim tłumikiem. Zasłonienie długiej lufy precyzyjnej było by jego jedynym celem. I teraz rodzi się moje pytanie. Czy coś takiego ma w ogóle sens? Będzie się to wszystko trzymać kupy? Oraz czy jesteście w stanie wskazać coś co w 100% wymagało by tuningu w tej replice? Quote Link to post Share on other sites
kfiatek Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Poszukaj lepszej lufy, chociażby Systemy. Nie musi być zaraz Prometeusz, ale Guardera też jest spoko. Pamietaj, że przy tej długości lufy warto zmienic cylinder na typu 0, jeśli takiego nie masz Quote Link to post Share on other sites
Amatertu Posted November 1, 2016 Author Report Share Posted November 1, 2016 (edited) Ok, prawdopodobnie kupię coś od Guardera. Ale czy kupienie dłuższej lufy i schowanie jej w tłumiku jest dobrym pomysłem? Edited November 1, 2016 by Amatertu Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 (edited) Dłuższa lufa niewiele daje. Po używaniu 40-65cm doszedłem do wniosku, że 43cm to bardzo dobra długość do snajperki. Lufę montuj taką jak nasz w stocku i dobierz do niej cylinder. Systema to szajs. Już wolałbym pps lub dozbierać do promyka. Systemą wybijam cylinder z swd :). Edited November 1, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Polecam lufy Madbulla Steel Bull 6.03 mm. Stosunek cena/jakość/osiągi daję 6/5. Mam lufę długości 407 mm w M4 i Promyka 6.03 mm tej samej długości w SCARze. Madbull niewiele ustępuje Promykowi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts