Dragonowy Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 No właśnie: Co to jest: G&G - G&G Cyber Gun czy Cyber Gun W sklepach można zobaczyć informację, że producentem repliki jest G&G, albo G&G Cyber Gun, lub widnieje samo Cyber Gun. To jak to w końcu z tym jest. Zamierzam kupić SCARA L i chcę G&G, aby mieć dobrą Repkę. Czy G&G - G&G Cyber Gun czy Cyber Gun to ten sam producent, czy jak ? Quote Link to post Share on other sites
Lejtienant Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 Cześć Cyber Gun i G&G to dwie różne firmy, G&G jest znacznie lepsze jakościowo, lepiej znaleźć samo G&G. G&G Cyber Gun z tym mam problem bo nie ogarniam do końca o co w tym chodzi [Może dlatego że G&G produkowało jakieś repliki(to tylko moja myśl nie jest to sprawdzone info) dla Cyber Gun'a który bardzo często wykupuje masę licencji ostrych odpowiedników i narzuca z tego powodu wysokie ceny(to jest akurat fakt)?] Dlatego podsumowując lepiej ominąć Cyber Gun przy wyborze repliki i złapać piękne i dobrze wykonane G&G :D Mam nadzieję że mimo zawiłości wypowiedzi wyczerpałem temat ;D Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 CG nie produkuje replik tylko okleja swoim znaczkiem rzeczy produkowane przez inne firmy. G&G to G&G, G&G Cybergun to pewnie G&G dla Cyberguna, a Cybergun to może już być dowolna firma, np. Boyi - trzeba się orientować po cenie, bo CG często ma kilka replik tych samych modeli. Quote Link to post Share on other sites
Dragonowy Posted November 25, 2016 Author Report Share Posted November 25, 2016 No właśnie ceny sugerują repliki z wyższej półki, ale tak nie musi być. Quote Link to post Share on other sites
kamilasssss Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Rozwieję wszystkie wątpliwości bo posiadam Scara G&G a mój kolega z grupy kupił tego G&G/ Cybergun- uwaga są to dwie różne repliki. Różnice: - w g&g lepsze spasowanie i materiał, - g&g cybergun ma oznaczenia a g&g nie ma (ma ale nie pełne takie by g&g) - silnik w g&g- g&g 25000 high torque / g&g- cybergun jakis chińczyk siedzi. - zupełnie inne gearboxy - g&g nigdy nie schodziły ponizej 2000zł a te g&g-cybergun chodzą nawet po 900zł w promocji wątpie zeby jakoscią dorównywało to g&g za tyle (ceny jak za boyi) - inne komory hop up Podsumowując: dwie różne repliki na różnych poziomach. Na korzyść g&g..... G&g/cybergun- zwykły chinol ciut lepszy od innych chińczyków. g&g w stocku ma preckę w cybergunie nie ma takiego info i nie wygląda na preckę a i jeszcze jedno- g&g nie ma do kupienia w Polsce- jak jest to bardzo rzadko sie pojawia w jakims sklepie- bardzo rzadka replika Quote Link to post Share on other sites
kamilasssss Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Odrazu mówię że mam wystawionego Scara G&G na Wmasgu na sprzedaż i to że piszę że jest lepszy od g&g/ cybergun to nie dlatego ze chcę go sprzedać i robię mu reklamę, tylko dlatego że faktycznie jest lepszy :) Quote Link to post Share on other sites
haribo1980 Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Potwierdzam poprzednika bo sam zgłębiałem się w ten temat i szukałem g&g scara i czytałem na ich temat a także dowiadywałem się w militaria.pl i serwisie gunfire i rzeczywiście scar g&g oraz scar g&g/cybergun to dwie rózne bajki, oprócz oznaczeń scar g&g/ cybergun dużo nie rózni sie od boyi- oczywiscie jest nieco lepszy i ma oznaczenia. Scar g&g to jednak półka albo dwie wyżej. Ceny również są jakies podejrzanie niskie- w promocji były po bodajrze 800zł, teraz 1800 za cyberguna to lekka przesada jednak. Scary g&g nie widziałem w polsce na chwile obecną a na evike i innych zagranicznych wychodzą ponad 2000 z przesyłką :/. PS kamilassss zaraz lukne na Twoją ofertę to może się dogadamy :) Quote Link to post Share on other sites
N3rvous Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Użytkuje scara od g&g już dłuższy czas, więc napiszę jego minusy. Pierwszy problem to szkielet gb, trzeba kupić taki aby miał wejście na selektor po obu stronach i z tego co widziałem tylko szkielet g&g tak ma. Można użyć inny szkielet v2, ale wtedy zaczyna się kombinowanie, brak obustronnego selektora, brak blokady spustu... Drugi mankament to komora hopup. Ma ona wcięcie od strony dyszy, aby wszystko dało się złożyć. I znowu albo kupujemy dedykowaną komorę hu od g&g dla scara ( plastik za około 110 zł co jest dość duża ceną ) albo kombinujemy jak spasować inną ( tego nie przerabiałem ). Ogólnie replika spisuje się ok, do czasu, gdy coś nie padnie i nie trzeba wymienić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts