Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z elektroniką w G&G gc16 mpw

Recommended Posts

Witam,

problem jest następujący - podczas normalnej pracy na spuście wszystko działa prawidłowo. W momencie, w którym chcę szybkim palcem strzelać ogniem pojedynczym reakcja na spust zostaje odcięta. Problem ustępuje po odpięciu i podpięciu ponownie baterii.

Bateria li-po Raddox 7,4 1200mah, naładowane obydwie cele. Lekko spuchnięta. Co może być przyczyną? Mosfet, ETU? Rozważam oddanie jej gunfire, jednak zmieniłem wtyczkę na t-connect i zastanawiam się, czy nie odmówią mi reklamacji.

Co do samych wtyczek - zrobiłem to poprawnie, nie pierwsze i nie ostatnie lutowanie. Sprawdziłęm także kable przy silniku - siedzą jak trzeba.

Załączam filmik z działania

Pomysły?

Edited by Cyranek

Dodam jeszcze, że w momencie, w którym wywołuję to "odcięcie" zasilania na mosfecie zapala się czerwona dioda. Taki sam efekt dało mi wczoraj podłączenie rozładowanego lipo. Z tego co wiem, w momencie, w którym mosfet w tych replikach jest uszkodzony, po naciśnięciu spustu nie ma żadnej reakcji, a na mosfecie podwójnie zapala się czerwona lampka...

Cóż, sprawdzę na jeszcze jednej baterii. Tym razem nówka sztuka, nie spuchnięta. Jeśli to nic nie zmieni - odsyłam

Ehh te promocje na GF...

Dopytywałem w GF i przelutowanie wtyczki nie powoduje utraty gwarancji.

U mnie też odcinało reakcję na spust przy spadku napięcia do około 7,6-7,7V. Odłączenie i podłączenie lipola pozwalało oddać kilka strzałów i kolejne odcięcie. Podobno zdarzają się wadliwe mosfety, mające problemy z 7,4.

Możliwe, że powód odcinek był inny, ale szczerze mówiąc średnio mnie to obchodzi. Coś nie działa, jest gwarancja.

Odesłałem na gwarancję i mam info, że replika została przyjęta na serwis.

Teraz robią mosfety z zapezpieczeniem przed mocnym wyładowaniem lipo i przy baterii 7,4V która juz prądu nie czyma jak należy to uruchamia zabezpieczenie i wyłącza zasilanie na silnik. Spróbuj na dobrej baterii bo twoja jest juz spuchnięta i raczej bedzie do wywalenia.