ThePendzel Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 (edited) Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenie jeśli chodzi o smarowanie replik produktami przeznaczonymi do konserwacji rowerów? Ja wiem że jest linia przeznaczona do konserwacji broni tylko wątpię że są nam tak naprawdę potrzebne bajery typu związki wiążące pozostałości po prochu, w składzie preparatu. Deo jest o tyle fajny, że jeśli o konserwację amortyzatorów powietrznych chodzi, nie wyżera uszczelek, a paradoksalnie poprawia szczelność. Może macie jakieś inne preparaty do polecenia niż "kleik" sylikonowy który zbiera syf. Edited December 1, 2016 by ThePendzel Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 (edited) Od dawna smaruję brunoxem. Tak kiedyś z kumplem skladaliśmy równocześnie dwie repliki i za każdym razem wychodziło mi więcej fps od niego. Doszliśmy do wniosku, że ja smarowalem brunoxem a on olejkiem silikonowym. To samo ostatnio w m14 miałem. Zmieniłem smar na brunoxa i fps wzrosły o ok. 10fps w porownaniu do całkiem dobrego smaru g&g. Mam właśnie ten smar do amorów. Nie porównywałem z molibdenowym. Ale nie widziałem potrzeby. Edited December 1, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
ThePendzel Posted December 1, 2016 Author Report Share Posted December 1, 2016 Od dawna smaruję brunoxem. Tak kiedyś z kumplem skladaliśmy równocześnie dwie repliki i za każdym razem wychodziło mi więcej fps od niego. Doszliśmy do wniosku, że ja smarowalem brunoxem a on olejkiem silikonowym. To samo ostatnio w m14 miałem. Zmieniłem smar na brunoxa i fps wzrosły o ok. 10fps w porownaniu do całkiem dobrego smaru g&g. Mam właśnie ten smar do amorów. Nie porównywałem z molibdenowym. Ale nie widziałem potrzeby. Ale smarujesz DEO czy do broni czy jakim. Bo one się trochę składem różnią. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 (edited) DEO - ten do amorów jak napisałem :icon_wink:. Edited December 1, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
ThePendzel Posted December 1, 2016 Author Report Share Posted December 1, 2016 @mikadorus: Co konkretnie smarujesz Brunoxem? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Cylinder i dysze. Do reszty smar litowy z orlenu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts