Xenno Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 Hej, mam pewien dylemat. Mam ofertę iść jutro z kolegami "pobawić się" w asg(żadna replika nie ma więcej niż 400fps). Problem jest taki, iż posiadam aby okulary chroniące przed rykoszetem, o takie: https://www.militaria.pl/tm/okulary_strzeleckie_p3314.xml Mimo, że ostatnio robiliśmy nawet test tych okularów( 15 kulek z rk-01 z 20cm) i co lepsze, te okulary wytrzymały(lekkie ryski), to i tak boję się o swój wzrok i ich założyć. Co myślicie, mam się czym martwić i odpuścić sobie strzelankę? Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat, więc go tutaj umieściłem :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 Nie wiedziałeś gdzie umieścić temat? Jest odpowiedni dział o ochronie wzroku. Miałeś okulary chroniące oczy, teraz po takiej serii już lepiej nie ryzykować. Kup atestowane gogle/okulary. Quote Link to post Share on other sites
Xenno Posted December 30, 2016 Author Report Share Posted December 30, 2016 Mam także drugą parę tych samych okularów, w ogóle nie testowanych, więc na upartego można je ubrać. Czyli lepiej nie ryzykować i zaczekać aż zakupie dobre okulary? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts